Menu
Generic filters
Exact matches only

Για σένα που ψάχνεις εύκολες, θρεπτικές, ιδέες και tips γύρω από την ισορροπημένη διατροφή
στις σύγχρονες απαιτήσεις της ζωής, ανακάλυψέ τα όλα εδώ!

Πώς μπορούμε να προσαρμόσουμε τη διατροφή μας όταν έχουμε Σακχαρώδη Διαβήτη;

Η διατροφή σε όσους πάσχουν από Διαβήτη παίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση επιπέδων του σακχάρου (γλυκόζης) στον οργανισμό μας. Όλες οι οδηγίες που έχουμε μάς υπογραμμίζουν πως υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων που δρουν ευεργετικά στην αντιμετώπισή του. Ξεκινάμε από τα ράφια των λαχανικών. Τα λαχανικά μειώνουν το μεταγευματικό σάκχαρο και μας βοηθούν να νοιώθουμε πληρότητα για να μην τσιμπολογάμε καθόλου. Επιλέγουμε κυρίως ωμά και εποχικά λαχανικά. Τα ολική άλεσης προϊόντα μπορούν να είναι καθημερινά στο πιάτο μας καθώς τα μεγάλα ποσοστά φυτικών ινών που περιέχουν δεν δημιουργούν αυξήσεις στο σάκχαρο. Η κατανάλωση οσπρίων είναι σημαντική καθώς μας δίνει με πολύ λίγες θερμίδες συνδυασμό πρωτεΐνης ελεγχόμενων υδατανθράκων και άφθονων φυτικών ινών. Οι ξηροί καρποί είναι ιδιαιτέρως ευεργετικοί καθώς δίνουν σημαντικές ποσότητες καλών λιπαρών αλλά και μεγάλα ποσοστά φυτικών ινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Τα ψάρια, όπως η σαρδέλα, ο γαύρος και η μαρίδα περιέχουν μεγάλες ποσότητες Ω3 λιπαρών οξέων. Δες το video για να μάθεις πώς να επιλέγεις τα κατάλληλα τρόφιμα στις σωστές ποσότητες και τρώγοντάς τα σε συγκεκριμένες ώρες λαμβάνουμε σημαντική βοήθεια για να διαχειριστούμε το Διαβήτη.

Vegan & Vegetarian διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες από τους Nutrition Solutions

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια στροφή στη χορτοφαγία και ένα αυξημένο ενδιαφέρον των ανθρώπων να μειώσουν την κατανάλωση ζωικών προϊόντων. Παράλληλα όμως, κυριαρχεί και η πεποίθηση ότι επιλέγοντας τη χορτοφαγία δεν έχουμε επαρκή πρόσληψη πρωτεϊνών στον οργανισμό μας. Βάζοντας ποικιλία φυτικών πηγών πρωτεϊνών στο καθημερινό μενού, η χορτοφαγική δίαιτα μπορεί να είναι πλήρης, θρεπτική και ισορροπημένη. Στο video που ετοιμάσαμε με την εξειδικευμένη ομάδα των διατροφολόγων θα βρεις όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις γύρω από τη vegan & vegetarian διατροφή.

Ποια τρόφιμα μπορούν να μας βοηθήσουν για να ελέγξουμε το βάρος μας;

Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διασφάλιση της υγείας μας να διατηρούμε ένα υγιές σωματικό βάρος. Σε αυτό το video, #allazoumesinithies και μαθαίνουμε πώς να επιλέγουμε τρόφιμα που μπορούν να μας βοηθήσουν να ελέγξουμε το βάρος μας ή και να το μειώσουμε, εάν χρειαστεί. Τα φρούτα & λαχανικά, αποτελούν τρόφιμα με υψηλή θρεπτική αξία και πάρα πολύ λίγες θερμίδες. Τα ψάρια & τα θαλασσινά έχουν λιγότερα λιπαρά από τα κρέατα. Επιλέγουμε τυριά, χαμηλότερα σε λιπαρά, ενώ αποφεύγουμε να τα καταναλώσουμε μαζί με κρέας. Για τον έλεγχο του βάρους μας προτιμούμε την κατανάλωση των γαλακτοκομικών προϊόντων συνδυαστικά με δημητριακά & φρούτα. Ο έλεγχος του βάρους μας, δε χρειάζεται να μας αγχώνει, με τη σωστή ενημέρωση μπορούμε να εξασφαλίσουμε υγιεινές και νόστιμες επιλογές που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στο στόχο μας.

#allazoumesinithies και μαθαίνουμε να διαβάζουμε τις ετικέτες τροφίμων

Η διατροφική ετικέτα δημιουργήθηκε για να μας εκπαιδεύσει και να μας οδηγήσει σε πιο υγιεινές επιλογές. Στην ετικέτα του τροφίμου αναγράφεται ένα πλήθος πληροφοριών δίνοντας την πραγματική ταυτότητα του προϊόντος. Για παράδειγμα, αν έχουμε κάποια διατροφική αλλεργία θα ανατρέξουμε στην ετικέτα για να το βρούμε. Εκεί αναγράφονται, επίσης και πληροφορίες για την περιεκτικότητα σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Προτιμούμε τρόφιμα χαμηλά σε σάκχαρα και κορεσμένα λιπαρά, ενώ βάζουμε στη διατροφή μας φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης καθημερινά. Επιλέγουμε να καταναλώνουμε τρόφιμα χαμηλά σε νάτριο – αλάτι. Η διατροφική ετικέτα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος για μια υγιεινή και ασφαλή διατροφή όπως κι αν επιλέγουμε να είναι αυτή.

Εσύ ξέρεις τι υγιεινές επιλογές μπορείς να βρεις στο τμήμα Armonia;

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη της υγιεινής διατροφής. Στο παρακάτω video ανακαλύπτουμε υγιεινές επιλογές τροφίμων κάνοντας μία βόλτα στο τμήμα Armonia και #allazoumesinithies. Η vegan ή vegetarian διατροφή αλλά και η υγιεινή διατροφή και η χρήση προϊόντων με σεβασμό προς το περιβάλλον είναι πλέον οικείες έννοιες στους καταναλωτές. Στο τμήμα Armonia θα βρούμε μία πλούσια ποικιλία τροφίμων με ειδικά χαρακτηριστικά για όλες τις περιπτώσεις που θέλουμε ή χρειάζεται να αλλάξουμε στη διατροφή μας. Στο τμήμα θα βρούμε, επίσης, μία πλούσια ποικιλία σε τρόφιμα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας που παράγονται σύμφωνα με τους κανόνες παραγωγής ασφαλών προϊόντων.

Εσύ τι ξέρεις για τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη και λακτόζη;

Ολοένα και περισσότερο μεγαλύτερα ποσοστά ατόμων καταγράφονται που έχουν τροφικές δυσανεξίες. Οι πιο γνωστές είναι στη λακτόζη και στη γλουτένη. Ως δυσανεξία στη λακτόζη ορίζεται η αδυναµία του οργανισµού να µεταβολίσει τη λακτόζη, το βασικό σάκχαρο του γάλακτος, λόγω έλλειψης του ενζύµου λακτάση. Η κοιλιοκάκη είναι µία από τις συνηθέστερες, γενετικά συνδεδεμένες ασθένειες στην Ευρώπη που προκαλείται από τη δυσανεξία στη γλουτένη και πυροδοτείται από µια δίαιτα πλούσια σε δημητριακά, όπως σιτάρι, κριθάρι και σίκαλη. Η σημαντική μείωση των συμπτωμάτων σημειώνεται από την απομάκρυνση των «ένοχων» τροφών από τη διατροφή, ακολουθώντας αυστηρά τους κατάλληλους διαιτητικούς περιορισµούς. Προσέχουμε τη διατροφή μας με προϊόντα που είναι ελεύθερα γλουτένης ή λακτόζης. Το video που ετοιμάσαμε με την εξειδικευμένη ομάδα των διατροφολόγων, μάς δίνει προτάσεις για το πώς να τρεφόμαστε με ασφάλεια χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας.

Υγιεινά Γεύματα για όλη την Οικογένεια από τους Nutrition Solutions

Το καθημερινό μαγείρεμα για όλη την οικογένεια μπορεί να αποτελεί μία συνεχή πρόκληση. Απαιτεί νόστιμες και παράλληλα υγιεινές συνταγές που θα ικανοποιούν όλα τα μέλη της οικογένειας. Στο παραπάνω video, συγκεντρώσαμε ένα σύνολο τροφίμων βιολογικής καλλιέργειας για μια υγιεινή διατροφή που απευθύνεται σε όλους.

Bookmarks