Συλλέγουμε καθημερινά τα κοντόληκτα ή χτυπημένα, αλλά άριστης ποιότητας, τρόφιμά μας και τα προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Με το όραμα «να είναι γεμάτο το τραπέζι κάθε ανθρώπου» και καμία μερίδα φαγητού να μην πάει χαμένη, δημιουργήσαμε το πρόγραμμα «Τρόφιμα Αγάπης»  και εφαρμόσαμε πρώτοι στο εγχώριο λιανεμπόριο ένα οργανωμένο πρόγραμμα δωρεάς τροφίμων.

Καθημερινά, συλλέγουμε υγιή τρόφιμα*, που όμως έχουν καταστεί μη εμπορεύσιμα λόγω κοντινής ημερομηνίας λήξης ή λόγω ταλαιπωρημένης/χτυπημένης συσκευασίας, και τα προσφέρουμε σε φορείς και ΜΚΟ που το έχουν ανάγκη.

Από την έναρξη του προγράμματος το 2013, σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μπορούμε», έχουμε προσφέρει τρόφιμα αξίας 14,2 εκατομμυρίων ευρώ. Μόνο το 2021 έχουμε ήδη προσφέρει γεύματα αξίας 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, που αντιστοιχούν σε πάνω από 4,8 εκατομμύρια γεύματα! Και συνεχίζουμε!

Μέσα από το πρόγραμμα στηρίζουμε πάνω από 120.000 συνανθρώπους μας, από περισσότερα από 250 ιδρύματα και φορείς σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε δίπλα σας, καθημερινά.

 

*Τα προϊόντα που δίνονται είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης τους και ελέγχονται ώστε να ακολουθούν αυστηρούς κανόνες ασφαλείας ανάλογα με την κατηγορία τους.

Tοπικά και περιβαλλοντικά οφέλη  

Το πρόγραμμα έχει έντονο το στοιχείο της εντοπιότητας, καθώς τα τρόφιμα δίνονται μόνο σε τοπικούς φορείς, οι οποίοι στη συνέχεια τα διανέμουν σε ανθρώπους της συγκεκριμένης περιοχής που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης. Παράλληλα, υπάρχουν και περιβαλλοντικά οφέλη, καθώς η σπατάλη τροφίμων συνδέεται με επιβλαβείς ουσίες που επιβαρύνουν το περιβάλλον, όπως το διοξείδιο του άνθρακα (CO2).

Σχετικά με το πρόγραμμα «Τρόφιμα Αγάπης» μάθετε περισσότερα εδώ