Αρχική ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ανακύκλωση Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Στo πλαίσιo της καμπάνιας #allazoumesinithies, η ΑΒ Βασιλόπουλος ταξιδεύει το μήνυμα της ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα, μέσα από το σύγχρονο διώροφο λεωφορείο το οποίο αποτελεί ένα μοναδικό πρότυπο Κέντρο και απευθύνεται σε μαθητές.

——————————–

  Ανακοίνωση: Η ΑΒ Βασιλόπουλος αναλογιζόμενη την επικρατούσα κατάσταση περί εμφάνισης διαπιστωμένων κρουσμάτων του ιού COVID-19 στη χώρα μας, προέβη σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του Κινητού Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Η απόφαση αυτή ελήφθη με αίσθημα ευθύνης για την πρόληψη της υγείας και ασφάλειας όλων των επισκεπτών, ενώ θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του.
Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση για τη νέα ημερομηνία έναρξης διεξαγωγής των επισκέψεων.

 

 

Πάτρα 08-11/05/2019
Κρήτη 05-09/06/2019
Αττική 28-08/02/2019
Ρόδος 1-10/08/2019
Αθήνα 3 - 20/03/2020
Βόλος 30/09 - 13/10/2019
Θεσσαλονίκη 22/10 - 10/11/2019
Ιωάννινα 12/11 – 29/11/2019

Μ’ έναν πρωτότυπο και διαφορετικό τρόπο, μεταφέρουμε το μήνυμά μας #allazoumesinithies σε παιδιά και νέους σε όλη την Ελλάδα, με το σύγχρονο Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης» της ΑΒ. 

Μέσα από το Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης», ένα σύγχρονο διώροφο λεωφορείο που απευθύνεται σε μαθητές, φέρνουμε σε επαφή νέους με την έννοια της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο. 

Με το ταξίδι του να έχει ήδη ξεκινήσει έχοντας επισκεφτεί πολλές πόλεις της Ελλάδας από το 2018, το πρότυπο εκπαιδευτικό κέντρο συμβάλλει στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης μικρών και μεγάλων και τους ευαισθητοποιεί για τους τρόπους με τους οποίους, αλλάζοντας συνήθειες καθένας στη ζωή του, κάνει ένα ουσιαστικό βήμα για τη προστασία του περιβάλλοντος.  

Η εξειδικευμένη εκπαιδευτική ομάδα μεταδίδει με βιωματικό τρόπο τις αρχές της ανακύκλωσης, μέσα από: 

  • εκπαιδευτικές δραστηριότητες 
  • πλούσιο ειδικά σχεδιασμένο υλικό 

βοηθώντας τους μικρούς μας φίλους: 

  • να γνωρίσουν ποια είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά 
  • να μάθουν έξυπνους τρόπους να ανακυκλώνουν στην καθημερινότητά τους 
  • να εξοικειωθούν με την έννοια της ανακύκλωσης ως διαδικασία και ως πρακτική μεγάλης σημασίας για το περιβάλλον 
  • να αντιληφθούν τη σημασία της ανακύκλωσης ως μέσο για έναν πιο πράσινο πλανήτη 

 1ο βήμα – Κάνουμε την ανακύκλωση, πράξη!  

Στο πρώτο επίπεδο του Κέντρου πραγματοποιείται η πρακτική περιβαλλοντική εκπαίδευση στη διαδικασία της ανακύκλωσης. 

Αξιοποιώντας το Αυτόματο Μηχάνημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Μεταλλικών & Πλαστικών Συσκευασιών, οι μαθητές μαθαίνουν πρακτικά θέματα που αφορούν στην Ανακύκλωση. 

2ο βήμα – Κάνουμε την ανακύκλωση, γνώση! 

Στο δεύτερο επίπεδο (όροφος), υλοποιείται η θεωρητική περιβαλλοντική εκπαίδευση σχετικά με την Ανακύκλωση. Μέσα από ειδικά σχεδιασμένο οπτικοακουστικό εκπαιδευτικό υλικό, οι μικροί μας φίλοι αποκτούν σημαντικές και αξιόπιστες γνώσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση. 

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.