Ρεβύθια ΒΙΟ με κουρκουμά
Υλικά
Διατροφικός πίνακας
Τα σχόλια επί των διατροφικών ισχυρισμών και τα ποσοστά % επί των ΠΠΑ, αναφέρονται σε υγιείς ενήλικες και σε μία διατροφή 2.000 θερμίδων.
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα.
- Αδειάζουμε το νερό και προσθέτουμε στην κατσαρόλα φρέσκο νερό ώστε να τα καλύπτει 4-5 δάχτυλα περίπου πάνω από τα ρεβίθια. Βράζουμε για 30 λεπτά και τα σουρώνουμε.
- Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, σε μια κατσαρόλα, το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα, στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπαχαρικά και μετά από μισό λεπτό όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το γιαούρτι και προσθέτουμε 450ml νερό.
- Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτούν τα ρεβίθια.
- Εκτός φωτιάς ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα και ψιλοκομμένο αγγούρι.