Υλικά

1 πακέτο Ρεβύθια ΒΙΟ
1 Κρεμμύδι
2 σκελίδες Σκόρδο ΒΙΟ
1 Κονσέρβα ντομάτας κονκασέ ΒΙΟ
1 Καρότο ΒΙΟ
3 κ.σ. Γιαούρτι κατσικίσιο ΒΙΟ
1 Κύβος λαχανικών ΒΙΟ
1 κ.γ. Κουρκουμάς ΒΙΟ
1 κ.σ. Τζιντζερ σκονη
1 πρέζα κανέλλα σκόνη
1 Δαφνόφυλλο
4 κ.σ. Βιολογικό ελαιόλαδο ΒΙΟ
1 κ.γ. Αλάτι
1 κ.γ. Πιπέρι τριμμένο ΒΙΟ

Διατροφικός πίνακας

Τα σχόλια επί των διατροφικών ισχυρισμών και τα ποσοστά % επί των ΠΠΑ, αναφέρονται σε υγιείς ενήλικες και σε μία διατροφή 2.000 θερμίδων.

510 kcal
ΠΠΑ 25%
Ενέργεια
21,2 g
ΠΠΑ 42%
Πρωτεΐνες
70,6 g
ΠΠΑ 27%
Υδατάνθρακες
14,9 g
ΠΠΑ 17%
Σάκχαρα
19,8 g
Διαιτητικές ίνες
17,7 g
ΠΠΑ 25%
Λιπαρά
2,5 g
ΠΠΑ 13%
Κορεσμένα Λιπαρά
765 mg
ΠΠΑ 32%
Νάτριο

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα.
  • Αδειάζουμε το νερό και προσθέτουμε στην κατσαρόλα φρέσκο νερό ώστε να τα καλύπτει 4-5 δάχτυλα περίπου πάνω από τα ρεβίθια. Βράζουμε για 30 λεπτά και τα σουρώνουμε.
  • Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, σε μια κατσαρόλα, το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα, στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπαχαρικά και μετά από μισό λεπτό όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το γιαούρτι και προσθέτουμε 450ml νερό.
  • Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτούν τα ρεβίθια.
  • Εκτός φωτιάς ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα και ψιλοκομμένο αγγούρι.

σχετικεσ συνταγεσ