Menu
Generic filters
Exact matches only

Μαρουλοσαλάτα με φινόκιο και μήλο

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 6 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 2 σγουρό μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 1 φινόκιο σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο κόκκινο μήλο χοντροτριμμένο στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 60 γρ. καρυδόψυχα χοντροσπασμένη
  • κονιάκ ή λευκό κρασί

Για τη βινεγκρέτ

  • 0.66 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. μουστάρδα σε κόκκους
  • 2 κ. σ. μηλόξιδο
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ. γ. μέλι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το μαρούλι με το φινόκιο, το μήλο και την καρυδόψυχα.

Βινεγκρέτ: Χτυπάμε τα υλικά και ραντίζουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Tip: Μπορούμε να προετοιμάσουμε τη σαλάτα αρκετή ώρα πριν αλλά να προσθέσουμε το μήλο την τελευταία στιγμή μαζί με τη βινεγκρέτ, για να μην μαυρίσει.

Bookmarks

Ανακατεύουμε το μαρούλι με το φινόκιο, το μήλο και την καρυδόψυχα. Βινεγκρέτ: Χτυπάμε τα υλικά και ραντίζουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως. Tip: Μπορούμε να προετοιμάσουμε τη σαλάτα αρκετή ώρα πριν αλλά να προσθέσουμε το μήλο την τελευταία στιγμή μαζί με τη βινεγκρέτ, για να μην μαυρίσει.