Μαρουλοσαλάτα με φινόκιο και μήλο

Λιγότερο από 30’
6 μερ
Εύκολη

Υλικά

2 σγουρό μαρούλι ψιλοκομμένο
1 φινόκιο σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο κόκκινο μήλο χοντροτριμμένο στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
60 γρ. καρυδόψυχα χοντροσπασμένη
κονιάκ ή λευκό κρασί
Για τη βινεγκρέτ
0.66 φλ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. μουστάρδα σε κόκκους
2 κ. σ. μηλόξιδο
χυμός από 1 πορτοκάλι
1 κ. γ. μέλι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το μαρούλι με το φινόκιο, το μήλο και την καρυδόψυχα.

Βινεγκρέτ: Χτυπάμε τα υλικά και ραντίζουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Tip: Μπορούμε να προετοιμάσουμε τη σαλάτα αρκετή ώρα πριν αλλά να προσθέσουμε το μήλο την τελευταία στιγμή μαζί με τη βινεγκρέτ, για να μην μαυρίσει.

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.