Μαρουλοσαλάτα με φινόκιο και μήλο
Υλικά
- 2 σγουρό μαρούλι ψιλοκομμένο
- 1 φινόκιο σε λεπτές φέτες
- 1 μεγάλο κόκκινο μήλο χοντροτριμμένο στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
- 60 γρ. καρυδόψυχα χοντροσπασμένη
- κονιάκ ή λευκό κρασί
Για τη βινεγκρέτ
- 0.66 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. μουστάρδα σε κόκκους
- 2 κ. σ. μηλόξιδο
- χυμός από 1 πορτοκάλι
- 1 κ. γ. μέλι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το μαρούλι με το φινόκιο, το μήλο και την καρυδόψυχα.
Βινεγκρέτ: Χτυπάμε τα υλικά και ραντίζουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Tip: Μπορούμε να προετοιμάσουμε τη σαλάτα αρκετή ώρα πριν αλλά να προσθέσουμε το μήλο την τελευταία στιγμή μαζί με τη βινεγκρέτ, για να μην μαυρίσει.