Μπριζόλα μοσχαρίσια κόντρα, με καστανό ρύζι, πιπεριές και μυρωδικά

Λιγότερο από 30’
2 μερ
Εύκολη

Υλικά

125g καστανό ρύζι
15g μέντα
30g μαϊντανός
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 λεμόνι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
25g ηλιόσποροι ψίχα
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
200g μπριζόλα βόεια κόντρα α/ο

Διατροφικος πινακας

Τα σχόλια επί των διατροφικών ισχυρισμών και τα ποσοστά % επί των ΠΠΑ, αναφέρονται σε υγιείς ενήλικες και σε μία διατροφή 2.000 θερμίδων.

641 kcal
ΠΠΑ 32%
Ενέργεια
29.9 g
ΠΠΑ 60%
Πρωτεΐνες
60.4 g
ΠΠΑ 23%
Υδατάνθρακες
6,2 g
ΠΠΑ 7%
Σάκχαρα
4 g
Διαιτητικές ίνες
31,1 g
ΠΠΑ 44%
Λιπαρά
8,4 g
ΠΠΑ 42%
Κορεσμένα Λιπαρά
64 mg
ΠΠΑ 3%
Νάτριο

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στραγγίζουμε και βάζουμε σε μπολ. Ψιλοκόβουμε τη μέντα και μαϊντανό.
  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Προσθέτουμε στο ρύζι τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι, τους ηλιόσπορους, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.
  • Προθερμαίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα σχαροτήγανο, και ψήνουμε ελαφρώς τους ηλιόσπορους και τους προσθέτουμε στο ρύζι.
  • Λαδώνουμε, με τη βοήθεια χαρτιού, το σχαροτήγανο, τοποθετούμε τις πιπεριές κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια και τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές. Τις αφαιρούμε σε ένα πιάτο.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο στο κρέας, ψήνουμε για 2’ με 3’ από κάθε πλευρά με 6΄ σύνολο ή και περισσότερο μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό ψήσιμο.
  • Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά, πάνω από τις πιπεριές.
  • Σε ένα πιάτο σερβίρουμε το ρύζι, τις πιπεριές, το κρέας κομμένο σε φέτες και ραντίζουμε με τα ζουμιά που έβγαλε το κρέας κατά το μάγείρεμά του.

σχετικεσ συνταγεσ