Τι είναι υγιεινή διατροφή; Ποιες συσκευασίες ανακυκλώνονται; Η Μουσειοσκευή μας δίνει τις απαντήσεις! 

Στην ΑΒ, με στόχο να βοηθήσουμε τη νέα γενιά να αποκτήσει υγιεινές διατροφικές συνήθειες, δημιουργήσαμε τη Μουσειοσκευή ώστε μέσα από το βιωματικό παιχνίδι να αλλάξουμε συνήθειες. 

Η Μουσειοσκευή «Το ΑΒητάρι της Ισορροπημένης Διατροφής», ένα σύγχρονο μουσειοπαιδαγωγικό εργαλείο, αναπτύχθηκε από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο με την επιστημονική συνδρομή του Ινστιτούτου Prolepsis και την υποστήριξη της ΑΒ Βασιλόπουλος, για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.  

Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια, τα παιδιά εξοικειώνονται με υγιεινές επιλογές και ανακαλύπτουν τη διατροφική αξία των τροφίμων και τη μεσογειακή διατροφή, αποκτούν καταναλωτική και περιβαλλοντική συνείδηση και αντιλαμβάνονται το ταξίδι των τροφίμων 

Η Μουσειοσκευή «επισκέπτεται» τοπικές κοινωνίες σε όλη την Ελλάδα και δίνει κίνητρο στα παιδιά να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να θέσουν σήμερα τα σωστά θεμέλια για την ενήλικη ζωή τους.  

Μάθετε περισσότερα: https://www.hcm.gr/museum_on_the_go/ 

Υλικό Μουσειοσκευής

Επιτραπέζιο παιχνίδι εκπαίδευσης στην προστασία του περιβάλλοντος

Σταυρόλεξο της υγιεινής διατροφής

Κάρτες φρούτου/λαχανικού με το δέντρο από όπου παράγεται

Κάρτες με ομάδες τροφίμων & τις βιταμίνες τους

Κάρτες με πληροφορίες για την ανακύκλωση των συσκευασιών

Επιτραπέζιο παιχνίδι «Το φιδάκι της υγιεινής διατροφής»

Επιτραπέζιο παιχνίδι για την εποχικότητα των τροφίμων

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.