Αλμυρό porridge με καστανό ρύζι, πέστο βασιλικού, τσίλι και αβοκάντο

Από 30’ έως 60’
2 μερ
Εύκολη

Υλικά

75 g καστανό ρύζι «AB think bio»
1 σκελίδα σκόρδο
125 g kale ή λαχανίδα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
40 g φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 λεμόνι (χυμός)
30 κουκουνάρι
λίγες νιφάδες τσίλι
αλάτι
πιπέρι
1/2 αβοκάντο, σε φέτες (για το γαρνίρισμα)
1 g κουκουνάρι, ελαφρώς καβουρδισμένο (για το γαρνίρισμα)
λεμόνι, σε φέτες (για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το καστανό ρύζι με 1 κ.σ. λάδι και αλάτι για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε νερό όσο χρειάζεται, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά.
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι το σκόρδο και το kale για 2 λεπτά.
  • Αφού κρυώσουν, τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ με τα φύλλα βασιλικού, τον χυμό λεμονιού, το κουκουνάρι και τις νιφάδες τσίλι και μπλεντάρουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Καρυκεύουμε με τσίλι, αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνουμε στο ρύζι, ανακατεύοντας.
  • Σερβίρουμε με φέτες αβοκάντο, φέτες λεμονιού και το καβουρδισμένο κουκουνάρι.
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

σχετικεσ συνταγεσ