Μανιτάρια Bourguignon με πουρέ
Υλικά
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπωλ με περίπου 1 ½ φλυτζάνι χλιαρό νερό και τα μουλιάζουμε για 20’ περίπου. Τα στραγγίζουμε και κόβουμε αυτά που είναι μεγάλα σε μικρότερα κομμάτια.
2. Ζεσταίνουμε τις 2 κ/σ ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, την πιπεριά, τα καρότα και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.
3. Ρίχνουμε τον πελτέ τομάτας και το αλεύρι στην κατσαρόλα και τα σοτάρουμε για 2’ περίπου, μέχρι να σκουρύνουν και να μυρίσουν.
4. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2’.
5. Προσθέτουμε το 1 ½ φλυτζάνι ζωμό και τα μουλιασμένα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 20’. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό ή λίγο νερό ακόμα.
6. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τα φρέσκα μανιτάρια, ζεσταίνοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε, μέχρι να πάρουν χρώμα.
7. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
8. Αποσύρουμε από την φωτιά και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για τον πουρέ πατάτας
9. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
10. Τις σουρώνουμε, αλλά κρατάμε περίπου 1 φλυτζάνι από το νερό τους για τον πουρέ.
11. Βάζουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ρόφημα αμυγδάλου και το σκόρδο. Πολτοποιούμε με το ειδικό εργαλείο για πουρέ. Εάν χρειάζεται κι άλλο υγρό προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τις πατάτες.
12. Προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
13. Σερβίρουμε αμέσως.