πισω στισ συνταγεσ

Μανιτάρια Bourguignon με πουρέ

Περισσότερο από 60’
·
4 μερ
·
Εύκολη

Υλικα

40 gr
αποξηραμένα ανάμεικτα μανιτάρια
500 gr
φρέσκα λευκά ή καφέ μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
4 κ.σ.
ελαιόλαδο
1
μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1
μικρό πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1
μικρή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κυβάκια
1
μεγάλο καρότο, σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες
σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ/σ
πελτές τομάτας
2 κ/σ
αλεύρι
375 ml
ξηρό κόκκινο κρασί
500 ml
σπιτικός ζωμός λαχανικών, ή νερό
4 κλων.
φρέσκο θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
1 κλων.
φρέσκο δεντρολίβανο (μόνο τα φύλλα)
φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα
αλάτι
πιπερι
6
μέτριες πατάτες, καθαρισμένες
250 ml
ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
2 κ.σ
vegan βούτυρο
1 σκελίδα
σκόρδο τριμμένο
αλάτι
πιπερι

εκτελεση

1. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπωλ με περίπου 1 ½ φλυτζάνι χλιαρό νερό και τα μουλιάζουμε για 20’ περίπου. Τα στραγγίζουμε και κόβουμε αυτά που είναι μεγάλα σε μικρότερα κομμάτια.
2. Ζεσταίνουμε τις 2 κ/σ ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, την πιπεριά, τα καρότα και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.
3. Ρίχνουμε τον πελτέ τομάτας και το αλεύρι στην κατσαρόλα και τα σοτάρουμε για 2’ περίπου, μέχρι να σκουρύνουν και να μυρίσουν.
4. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2’.
5. Προσθέτουμε το 1 ½ φλυτζάνι ζωμό και τα μουλιασμένα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 20’. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό ή λίγο νερό ακόμα.
6. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τα φρέσκα μανιτάρια, ζεσταίνοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε, μέχρι να πάρουν χρώμα.
7. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
8. Αποσύρουμε από την φωτιά και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για τον πουρέ πατάτας
9. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
10. Τις σουρώνουμε, αλλά κρατάμε περίπου 1 φλυτζάνι από το νερό τους για τον πουρέ.
11. Βάζουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ρόφημα αμυγδάλου και το σκόρδο. Πολτοποιούμε με το ειδικό εργαλείο για πουρέ. Εάν χρειάζεται κι άλλο υγρό προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τις πατάτες.
12. Προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
13. Σερβίρουμε αμέσως.

Εύη Σκούρα, Food Blogger, The Healthy Cook
Εύη Σκούρα, Food Blogger, The Healthy Cook

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.