Menu
Generic filters
Exact matches only

Απόλαυσε τις καλοκαιρινές διακοπές σου, προστατεύοντας το περιβάλλον: δες πως.

Το καλοκαίρι θέλει ανεμελιά και ξεκούραση! Δες πως μπορείς να το απολαύσεις με οικολογική συνείδηση, κάνοντας τη διαφορά.

Πώς και πώς ανυπομονείς για ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Να αφήσεις για λίγες ή περισσότερες μέρες το σπίτι σου στην πόλη, για ένα προορισμό πιο κοντά στην εξοχή. Κάπου που να μπορείς να ξεκουράσεις σώμα και ψυχή, να κάνεις τα μπάνια σου, να αγναντεύεις όμορφα τοπία και -μαζί με τους δικούς σου ανθρώπους- να δημιουργήσεις νέες αναμνήσεις που θα σε συνοδεύουν τον επόμενο χειμώνα.

Όπως μέρα με τη μέρα φροντίζεις ώστε οι προσωπικές σου επιλογές -είτε πρόκειται για μείωση της σπατάλης νερού είτε της σπατάλης τροφίμων– να συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, έτσι μπορείς να αλλάξεις κάποιες συνήθειες και στις καλοκαιρινές σου διακοπές. Απόλαυσε μερικές μέρες ξεγνοιασιάς ξέροντας ότι με τις παρακάτω λιγοστές αλλαγές θα βοηθήσεις σε μια σημαντική και συλλογική προσπάθεια.

Εξοπλίσου οικολογικά

Όπου κι αν ταξιδέψεις -είτε στο πιο απόμακρο νησί, είτε στο εξοχικό λίγο έξω από την πόλη- μην ξεχάσεις να βάλεις στις αποσκευές σου και μερικά πολύ χρήσιμα αντικείμενα και gadgets που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τη χρήση πλαστικών αναλώσιμων που θα καταλήξουν στα σκουπίδια. Ένα παγούρι για να απολαμβάνεις κρύο νερό στην παραλία, επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες που χωράνε τα πάντα και αντέχουν μπόλικο βάρος, επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι καφέ και οικολογικά καλαμάκια απ’ ό,τι υλικό προτιμάς.

Κράτα χώρο για τουλάχιστον ένα ή δύο γυάλινα τάπερ φαγητού: σίγουρα θα θέλεις να πάρεις μερικά υγιεινά σνακ στην παραλία ή μπορεί να ξέμεινε λίγο φαγητό που έφτιαξες στο κουζινάκι των διακοπών και θέλεις να το απολαύσεις την επόμενη. Μην το πετάξεις, φύλαξέ το!

Κι αν στις διακοπές δεν έχεις πρόσβαση σε πλυντήριο πιάτων ή σου είναι δύσκολο να μεταφέρεις πιο βαριά επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη, ευτυχώς υπάρχει και η εναλλακτική των βιοδιασπώμενων οικολογικών ειδών σερβιρίσματος.

Ανακύκλωση και στις διακοπές

Αφού έχεις καταφέρει να μειώσεις τα σκουπίδια σου στο σπίτι της πόλης, σίγουρα μπορείς να κάνεις το ίδιο και στο προσωρινό “σπίτι” του καλοκαιριού. Μπορείς επίσης να ανακυκλώνεις: έχε πάντα στο κουζινάκι ή το δωμάτιο των διακοπών ένα κάδο για τα κανονικά σκουπίδια, όπως θα έκανες ούτως ή άλλως και έναν δεύτερο για τα ανακυκλώσιμα.

Απόλαυσε την εξοχή, προστατεύοντάς την

Κάνε κάθε εξόρμησή σου στην παραλία, απόλυτα φιλική προς το οικοσύστημά της. Και όσο μπορείς, μείωσε τη χρήση του αυτοκινήτου ή της μηχανής. Εφόσον στο επιτρέπουν όλες οι συνθήκες, τώρα είναι ο καιρός για ποδαράτες εξορμήσεις, πεζοπορίες και ατέλειωτες βόλτες.

Πριν φύγεις, ενημερώσου και ψώνισε στοχευμένα

Ακόμα και καιρό πριν φύγεις για τις προγραμματισμένες σου διακοπές -σήμερα κιόλας- μπορείς να συνεισφέρεις με άμεσο και ουσιαστικό τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος, συμμετέχοντας στη δράση Προσφέρω: είτε με προσωπική σου εθελοντική συμμετοχή στον καθαρισμό ακτών, είτε με τα ίδια σου τα καθημερινά ψώνια! Ψωνίζοντας επιλεγμένα προϊόντα από το κοντινότερο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος που θα βρεις, ενισχύεις οικονομικά τις δράσεις της περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea, που φροντίζει -έμπρακτα- να μπορούμε να απολαμβάνουμε καθαρότερες θάλασσες και ακτές σε όλη τη χώρα.

Με λίγες, πανεύκολες αλλαγές στις συνήθειές σου μπορείς να προστατέψεις το περιβάλλον και στις διακοπές, χωρίς να θυσιάσεις στιγμές από την απόλαυση ενός ανέμελου καλοκαιριού.

Bookmarks

Το καλοκαίρι θέλει ανεμελιά και ξεκούραση! Δες πως μπορείς να το απολαύσεις με οικολογική συνείδηση, κάνοντας τη διαφορά.