Menu
Generic filters
Exact matches only

Τσαουλιά με κοπανάκια κοτόπουλου στην κατσαρόλα

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 6 μερ
Difficulty Μέτρια

Υλικά

  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 3 κλωναράκια δεντρολίβανο (τυλιγμένα σε τούλι)
  • 200 ml ζεστό νερό
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 4 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες φετάκια
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1/2 κιλό φασολάκια τσαουλιά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση κάθετα
  • 6 κοπανάκια κοτόπουλου

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κοπανάκια από όλες τις πλευρές, ανακατεύοντας παράλληλα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Βγάζουμε τα κοπανάκια από την κατσαρόλα, τα αφήνουμε σε μια πιατέλα και προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα, τα φασολάκια, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε και από πάνω ακουμπάμε τα κοπανάκια, ρίχνουμε το ζεστό νερό και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα φασολάκια και τα κοπανάκια και να μελώσει η σάλτσα.

Αφαιρούμε το ματσάκι δεντρολίβανου και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Bookmarks

“ Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κοπανάκια από όλες τις πλευρές, ανακατεύοντας παράλληλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Βγάζουμε τα κοπανάκια από την κατσαρόλα, τα αφήνουμε σε μια πιατέλα και προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα, τα φασολάκια, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και από πάνω ακουμπάμε τα κοπανάκια, ρίχνουμε το ζεστό νερό και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα φασολάκια και τα κοπανάκια και να μελώσει η σάλτσα. Αφαιρούμε το ματσάκι δεντρολίβανου και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.   “