Menu
Generic filters
Exact matches only

Πένες µε πέστο αβοκάντο στο πεντάλεπτο

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 4 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 300 g. πένες
  • 1 αβοκάντο ώριμο και μαλακό καθαρισμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ. βασιλικό
  • 3 κ. σ. κουκουνάρι
  • 1/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/4 φλ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλ. ελαφρώς ζεστό νερό
  • αλάτι

Εκτέλεση

• Βράζουμε τις πένες αλ ντέντε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
• Φτιάχνουμε το πέστο αβοκάντο χτυπώντας στο μούλτι σε δυνατή ταχύτητα το αβοκάντο, το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, τον χυμό λεμονιού, το νερό και το αλάτι μέχρι να σχηματιστεί μια βελούδινη κρεμώδης σάλτσα.
• Αν χρειαστεί αραίωση, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια.
• Σε μια βαθιά πιατέλα αναμειγνύουμε το πέστο με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε.

Bookmarks

• Βράζουμε τις πένες αλ ντέντε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. • Φτιάχνουμε το πέστο αβοκάντο χτυπώντας στο μούλτι σε δυνατή ταχύτητα το αβοκάντο, το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, τον χυμό λεμονιού, το νερό και το αλάτι μέχρι να σχηματιστεί μια βελούδινη κρεμώδης σάλτσα. • Αν χρειαστεί αραίωση, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια. • Σε μια βαθιά πιατέλα αναμειγνύουμε το πέστο με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε.