Menu
Generic filters
Exact matches only

Vegan Βurger μανιταριών, με ψητές γλυκοπατάτες και Mayo Vegan Sauce με λιαστή τομάτα & βασιλικό

Condito The Green Line: Η χαρά της γεύσης βρίσκεται... στα Vegan-uary burgers! Ποιος δε λαχτάρισε ένα ζουμερό, χορταστικό και γεμάτο γεύση vegan burger, μετά τα γιορτινά τραπέζια και τις "περίτεχνες" συνταγές; Η εύκολη και κυρίως πεντανόστιμη συνταγή με μανιτάρια θα γίνει αμέσως η αγαπημένη σου συνήθεια. Το μυστικό συστατικό όμως είναι ένα και είναι ό,τι πιο νόστιμο έχουμε δοκιμάσει: H νέα Mayo Vegan Sauce με Λιαστή Τομάτα & Βασιλικό της Condito The Green Line! H απαλή υφή της αγαπημένης vegan μαγιονέζας με τα νέα, φυσικά συστατικά που μας χαρίζει απλόχερα η ελληνική γη, δημιουργεί έναν ισορροπημένο συνδυασμό με γεύση και άρωμα… Μεσογείου!

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 4 μερίδες
Difficulty Μέτρια

Υλικά

  • 200 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. κόκκινα φασόλια βρασμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. βρώμη
  • 4 κ.σ. φρυγανιές τριμμένες
  • 2 κ.σ. mayo Vegan Sauce με λιαστή τομάτα & βασιλικό της Condito The Green Line
  • 4 ψωμάκια για burger
  • 4 μαρουλόφυλλα
  • ντομάτες σε φέτες
  • 400 γρ. γλυκοπατάτες σε μπαστουνάκια
  • 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 6 κ.σ. λάδι

Εκτέλεση

  • Αρχικά, κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και τα περνάμε απ’ το multi, μέχρι να αποκτήσουν το μέγεθος κόκκων ρυζιού. Κάνουμε το ίδιο και με τα βρασμένα κόκκινα φασόλια. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα ψιλοκόψουμε μ’ ένα μαχαίρι.
  • Σ’ ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα κόκκινα φασόλια, 2 κ.σ. λάδι και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15’, έως ότου να μην υπάρχει πλέον υγρασία στο τηγάνι μας. Ταυτόχρονα, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη βρώμη, τη τριμμένη φρυγανιά, τη Mayo Vegan Sauce με λιαστή τομάτα & βασιλικό της Condito The Green Line, 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα σχετικά σταθερό μείγμα. Έπειτα, πλάθουμε 4 ομοιόμορφα μπιφτέκια και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τις γλυκοπατάτες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C, στον αέρα και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε ίσα μπαστουνάκια, περίπου 1 εκατοστού. Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, 2 κ.σ. λάδι, 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί και τις τοποθετούμε έτσι ώστε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους (εάν χρειαστεί, τις μοιράζουμε σε δύο σκεύη). Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες για 15’ από την μια πλευρά, τις γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 10’. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε απ’ το φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις σερβίρουμε.
  • Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια μανιταριών. Αφήνουμε ένα τηγάνι να κάψει καλά και κατόπιν, προσθέτουμε 2 κ.σ. λάδι, τα μπιφτέκια μανιταριών και τα τηγανίζουμε σε μέτριας έντασης φωτιά. Ψήνουμε 5’ λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα φρυγανίζουμε. Προσθέτουμε τη Mayo Vegan Sauce με λιαστή τομάτα & βασιλικό της Condito The Green Line και στις δύο φέτες. Τέλος, γεμίζουμε τα ψωμάκια με τα μπιφτέκια μανιταριών, το μαρούλι, την ντομάτα και σερβίρουμε με τις γλυκοπατάτες και την Mayo Vegan Sauce με λιαστή τομάτα & βασιλικό ως dip, στο πλάι.
Bookmarks