Cheese cake με άρωμα κανέλας
Υλικά
Εκτέλεση
Βάση: Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα, τους χουρμάδες και την κανέλα μέχρι να έχουμε μια εύθρυπτη ζύμη (ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε 1-2 κ.σ. νερό ή χυμό μήλου, ή ρόφημα καρύδας). Πιέζουμε αυτό το μείγμα σε μια αποσπώμενη φόρμα 20 εκ., στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
Γέμιση: Χτυπάμε πάλι στο μπλέντερ τα κάσιους, την κανέλα, το γάλα και την κρέμα καρύδας, το λάδι καρύδας, τους χουρμάδες, την αγαύη και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά.
Σερβίρισμα: Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη και γαρνίρουμε με το σιρόπι αγαύης-κανέλας και την τριμμένη καρύδα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί. Διακοσμούμε με ξυλαράκια κανέλας και σερβίρουμε.”