Πολύχρωμες πιπεριές γεμιστές με κινόα, φακές και φέτα

Από 30’ έως 60’
4 μερίδες
Εύκολη

Υλικά

8 μέτριες πιπεριές (πράσινες, κόκκινες και κίτρινες)
100g κινόα
100g φακές, βρασμένες για 15'
300 ml ζωμός λαχανικών
3 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 κολοκυθάκια, τριμμένα
2 καρότα μέτρια, τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1/2 ματσάκι μαϊντανός (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένος
200g φέτα, θρυμματισμένη
80 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε μία φέτα από την πλευρά του κοτσανιού, αφήνουμε τα καπάκια κατά μέρος και αφαιρούμε σπόρους και μεμβράνες.
  • Πλένουμε με αρκετό κρύο νερό την κινόα, τρίβοντάς τη με τα χέρια για να φύγει η γεύση της φλούδας. Τη στραγγίζουμε και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τον ζωμό λαχανικών σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε την κινόα να απορροφήσει όλο τον ζωμό.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά (κρεμμύδια, κολοκυθάκια, καρότα, σκόρδο) και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας. Κρατάμε 3 κουταλιές από τις τριμμένες ντομάτες και ρίχνουμε τις υπόλοιπες μέσα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την κινόα, τις φακές, 100 γρ. από τη φέτα, τα μπαχάρια και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά.
  • Γεμίζουμε τις πιπεριές με αρκετό μείγμα, δημιουργώντας βουναλάκια με τη γέμιση. Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, σκορπίζουμε τις 3 κουταλιές ντομάτα που έχουμε κρατήσει και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήνουμε το φαγητό στον φούρνο για 30 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

σχετικεσ συνταγεσ