Menu
Generic filters
Exact matches only

Σουφλέ ατομικά με δύο ειδών ψάρια και λαχανικά

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 2 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 150 γρ. Σολομός
  • 150 γρ. Γλώσσα
  • 1 Κορν φλάουρ
  • 200 ml. Γάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ. σ. Άνηθος
  • 100 γρ. Κουνουπίδι
  • 2 κ. σ. Τσένταρ
  • 1 Πατάτα
  • 2 κ. σ. Ελαιόλαδο
  • 1 Σκόρδο
  • 1 Πράσο
  • 1 Καρότο
  • 1/2 Πράσινη πιπεριά
  • 1 κ. σ. Κάππαρη (ξαλμυρισμένη)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη γλυκοπατάτα για περίπου 15 λεπτά να μαλακώσει. Στραγγίζουμε, τη βάζουμε σε πιάτο και τη λιώνουμε. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά στο ελαιόλαδο αρχικά το πράσο, να μαλακώσει, και στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά, το σκόρδο και την κάππαρη. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε και τα ψάρια.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με λίγο από το γάλα, ώστε να γίνει μια κρέμα, μετά ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα και περιχύνουμε το φαγητό μέσα στο τηγάνι. Ξαναβάζουμε στη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, να πάρει μια βράση, και αποσύρουμε.
Λαδώνουμε 2 ατομικά πυρεξάκια και μοιράζουμε μέσα το μείγμα λαχανικών-ψαριών. Από πάνω στρώνουμε ομοιρόμορφα τον πουρέ και με το κουνουπίδι φτιάχνουμε το σχέδιο που θέλουμε. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και το τσένταρ και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

Bookmarks

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη γλυκοπατάτα για περίπου 15 λεπτά να μαλακώσει. Στραγγίζουμε, τη βάζουμε σε πιάτο και τη λιώνουμε. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά στο ελαιόλαδο αρχικά το πράσο, να μαλακώσει, και στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά, το σκόρδο και την κάππαρη. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε και τα ψάρια.