Xούμους

Τι κάνουμε τα ρεβίθια που περίσσεψαν; Απολαυστικό χούμους!

Λιγότερο από 30’
2 μερ
Εύκολη

Υλικά

2 φλ. βρασμένα και στραγγισμένα ρεβύθια Λάρισας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
1/2 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ταχίνι
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1/2 κ.γ. κύμινο
ζωμός από τα ρεβύθια
αλάτι
πιπέρι
ντοματίνια
αγγούρι
κάππαρη
αποπυρωμένες ελιές
κρεμμύδι σε ροδέλες

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα ρεβίθια μαζί με το σκόρδο, το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, το κύμινο και λίγο από τον ζωμό των ρεβιθιών. Δοκιμάζουμε για επιπλέον αλάτι και πιπέρι και τα σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, παρέα με 2-3 ντοματίνια κομμένα σε φέτες, φετούλες από αγγούρι, κάππαρη, ελιές αποπυρηνωμένες, ροδέλες από κρεμμύδι (κάτι σαν χωριάτικη σαλάτα) και λίγο ελαιόλαδο.

Ιωάννα Σταμούλου, Δημοσιογράφος γεύσης - Food Blogger

σχετικεσ συνταγεσ