Menu
Generic filters
Exact matches only

Σαλάτα από παντζάρια και γλυκοπατάτες με σκορδάτη σος

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 4-5
Difficulty Εύκολη

Υλικά

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε 3-4 παντζάρια και 2 μεγάλες γλυκοπατάτες και τα κόβουμε σε σπιράλ μακριές λωρίδες με το ειδικό εργαλείο spiralizer. Αν οι λωρίδες είναι πολύ μακριές, τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Ανακατεύουμε όλες τις λωρίδες σε σαλατιέρα και προσθέτουμε 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε φετάκια, και 1/2 φλ. κολοκυθόσπορους ψημένους. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με ένα πιρούνι καλά το ξύσμα από 1 λεμόνι και τον χυμό από 2 λεμόνια μαζί με 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη, 2 κ.σ. μέλι, 1/3 φλ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. φυτική κρέμα και αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τη σαλάτα με 4-5 κ.σ. από τη σος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Bookmarks

Ξεφλουδίζουμε 3-4 παντζάρια και 2 μεγάλες γλυκοπατάτες και τα κόβουμε σε σπιράλ μακριές λωρίδες με το ειδικό εργαλείο spiralizer. Αν οι λωρίδες είναι πολύ μακριές, τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Ανακατεύουμε όλες τις λωρίδες σε σαλατιέρα και προσθέτουμε 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε φετάκια, και 1/2 φλ. κολοκυθόσπορους ψημένους. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με ένα πιρούνι καλά το ξύσμα από 1 λεμόνι και τον χυμό από 2 λεμόνια μαζί με 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη, 2 κ.σ. μέλι, 1/3 φλ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. φυτική κρέμα και αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τη σαλάτα με 4-5 κ.σ. από τη σος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.