Ovo-Lacto Vegetarian
Lacto Vegetarian
Χωρίς γλουτένη
Χωρίς λακτόζη
Ovo
Πάσχα
Φαγητό στο γραφείο
Vegan
Νηστεία
Σαλάτα από παντζάρια και γλυκοπατάτες με σκορδάτη σος
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε 3-4 παντζάρια και 2 μεγάλες γλυκοπατάτες και τα κόβουμε σε σπιράλ μακριές λωρίδες με το ειδικό εργαλείο spiralizer. Αν οι λωρίδες είναι πολύ μακριές, τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Ανακατεύουμε όλες τις λωρίδες σε σαλατιέρα και προσθέτουμε 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε φετάκια, και 1/2 φλ. κολοκυθόσπορους ψημένους. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με ένα πιρούνι καλά το ξύσμα από 1 λεμόνι και τον χυμό από 2 λεμόνια μαζί με 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη, 2 κ.σ. μέλι, 1/3 φλ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. φυτική κρέμα και αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τη σαλάτα με 4-5 κ.σ. από τη σος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.