πισω στισ συνταγεσ

Σαλάτα από παντζάρια και γλυκοπατάτες με σκορδάτη σος

Λιγότερο από 30’
·
4-5
·
Εύκολη

εκτελεση

Ξεφλουδίζουμε 3-4 παντζάρια και 2 μεγάλες γλυκοπατάτες και τα κόβουμε σε σπιράλ μακριές λωρίδες με το ειδικό εργαλείο spiralizer. Αν οι λωρίδες είναι πολύ μακριές, τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Ανακατεύουμε όλες τις λωρίδες σε σαλατιέρα και προσθέτουμε 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε φετάκια, και 1/2 φλ. κολοκυθόσπορους ψημένους. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με ένα πιρούνι καλά το ξύσμα από 1 λεμόνι και τον χυμό από 2 λεμόνια μαζί με 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη, 2 κ.σ. μέλι, 1/3 φλ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. φυτική κρέμα και αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τη σαλάτα με 4-5 κ.σ. από τη σος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.