Φωλιές από noodles λαχανικών (voodles) με αβγά μάτια στον φούρνο

Λιγότερο από 30’
6 μερ
Εύκολη

Υλικά

3 πατάτα
2 καρότο μεσαίου μεγέθους
6 αβγά
60 g κίτρινο τυρί τύπου κασέρι ή γκούντα, τριμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
αβοκάντο (για το σερβίρισμα)
σχοινόπρασο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Θα χρειαστούμε ένα ταψάκι για muffin 6 θέσεων.
  • Κόβουμε τα δύο λαχανικά σε μακριά και λεπτά κορδόνια με τον κόφτη λαχανικών.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τα noodles λαχανικών σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντάς τα απαλά όλη την ώρα με δύο πιρούνια ή λαβίδες. Αφαιρούμε από τη φωτιά, τοποθετούμε σε μπολ, προσθέτουμε το τυρί, καρυκεύουμε και ανακατεύουμε απαλά.
  • Γεμίζουμε τις θήκες για muffin με το μείγμα, πιέζοντας απαλά και φροντίζοντας να σχηματίσουμε μικρές φωλιές. Σπάμε το κάθε αβγό σε κάθε φωλιά, καρυκεύουμε και ψήνουμε για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το πώς μας αρέσουν τα αβγά μας).
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, ξεφορμάρουμε προσεκτικά χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και τοποθετούμε τις φωλιές σε πιάτο σερβιρίσματος. Πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και με την αγαπημένη μας σάλτσα (π.χ. μια ωραία σάλτσα ντομάτας) και σερβίρουμε με φέτες αβοκάντο ή απλώς μόνα τους.
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

σχετικεσ συνταγεσ