Μύδια αχνιστά με τσίπουρο και φινόκιο

Από 30’ έως 60’
4 μερ
Μέτρια

Υλικά

1/2 κιλό μύδια φρέσκα με το κέλυφος
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένακρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
50 ml τσίπουρο
1 φινόκιο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος του), κομμένο σε λεπτές ροδέλες
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
30 ml ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μύδια αφαιρώντας το «γενάκι» που βρίσκεται ανάμεσα στα δύο κελύφη και τρίβοντας καλά εξωτερικά με ένα βουρτσάκι, ώστε να αφαιρέσουμε ό,τι υπάρχει κολλημένο πάνω τους. Τα ξεπλένουμε καλά με άφθονο νερό. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το φινόκιο, το πράσο και τα κρεμμυδάκια. Αλατίζουμε και σοτάρουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μύδια, ανακατεύουμε καλά, ραντίζουμε με το τσίπουρο και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Αφήνουμε τα μύδια να μαγειρευτούν για 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε όσα μύδια δεν ανοίξουν και ρίχνουμε τον χυμό, το ξύσμα του λεμονιού και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

σχετικεσ συνταγεσ