Menu
Generic filters
Exact matches only

Ρολάκια κανέλας με χουρμάδες και αλεύρι ολικής

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 16 μερίδες
Difficulty Μέτρια

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 2 συσκευασίες ξηρή μαγιά
  • 3/4 φλ. ζεστό άγλυκο γάλα αμυγδάλου με γεύση βανίλιας
  • 1/4 φλ. ζεστό νερό
  • 250g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200g αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1/4 φλ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1/4 φλ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1½ κ.γ. χυμός πορτοκαλιού
  • 1 μεγάλο αβγό, χτυπημένο
  • 1 μεγάλο ασπράδι αβγού, χτυπημένο

Για τη γέμιση

  • 1/2 φλ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 φλ. βραστό νερό
  • 1/4 φλ. καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
  • 1 κ.σ. κανέλα Κεϋλάνης βιολογική, τριμμένη
  • 1/4 κ.γ. κάρδαμο
  • 1/2 φλ. σταφίδες

Για το γλάσο

  • 2/3 φλ. τυρί κρέμα
  • 3/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.γ. μέλι ή στέβια
  • 3 κ.σ. άγλυκο γάλα αμυγδάλου βανίλιας, χωρίς ζάχαρη
Ξηρή Μαγιά Στιγμής 3x27g
Ρόφημα Αμυγδάλου Χωρίς Ζάχαρη 1 Lt
Αλεύρι Όλων Των Χρήσεων 1 Kg
Αλεύρι Ολικής Άλεσης 1 Kg
Βούτυρο Παραδοσιακό Αγελάδος Ανάλατο 250gr
Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΧΥΜΟΥ
Αυγά Φρέσκα Κλωβοστοιχίας Large 10 Τεμάχια
Αποξηραμένα Φρούτα Χουρμάς 200g
Ζάχαρη Καρύδας Βιολογική 250g
Κανέλα Κευλάνης Βιολογική Τριμμένη 50g
ΣΤΑΦΙΔΑ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ 230 GR
Τυρί Κρέμα 200gr
Βανίλια Φυσικό Εκχύλισμα 20ml
ΜΕΛΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ 500 GR
Next

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τη μαγιά, το ζεστό γάλα και το ζεστό νερό σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα αλεύρια και τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη στο μείγμα της μαγιάς, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  • Ρίχνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να προκύψει ένα ζυμάρι λείο και ελαστικό, για περίπου 4 λεπτά.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο, ελαφρώς λαδωμένο, μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, χωρίς ρεύματα, για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Ανοίγουμε τη ζύμη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε ορθογώνιο φύλλο 30 x 40 εκ.
  • Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με λίγο βούτυρο. Τοποθετούμε χουρμάδες και βραστό νερό σε ένα μπολ και αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη ή τη ζάχαρη καρύδας, κανέλα και κάρδαμο και μπλεντάρουμε ξανά.
  • Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη, αφήνοντας ένα περιθώριο 1 εκ.
  • Πασπαλίζουμε σταφίδες πάνω από τη γέμιση, πιέζοντας απαλά τη γέμιση.
  • Τυλίγουμε το ορθογώνιο σφιχτά, κατά μήκος της πιο μεγάλης πλευράς, και πιέζουμε σταθερά μέχρι το τέλος.
  • Κόβουμε το ρολό σε 16 φέτες.
  • Τοποθετούμε τις φέτες με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω, σε ένα μεταλλικό ταψί 33 x 22 εκ., ελαφρώς βουτυρωμένο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει 35 με 40 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα.
  • Τοποθετούμε τα υλικά του γλάσου σε ένα μικρό μπολ, προσθέτοντας τελευταία τις 3 κ.σ. γάλα αμυγδάλου, 1 κουταλιά κάθε φορά, ανακατεύοντας για να σχηματιστεί ένα παχύ γλάσο. Περιχύνουμε το γλάσο ομοιόμορφα πάνω στα ρολά.

*Το προϊόν το βρίσκουμε σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ στο τμήμα ΑΡΜΟΝΙΑ.

Bookmarks