πισω στισ συνταγεσ

Με το περίσσευμα των κουραμπιέδων φτιάχνουμε τρουφάκια σοκολάτας

Περισσότερο από 60’
·
Εύκολη

Υλικα

240 gr
κρέμα γάλακτος
250 gr
κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 gr
κουραμπιέδες
3 κ.σ.
ουίσκι (ή κονιάκ ή ρούμι ή άλλο ποτό της επιλογής μας)
1 φλ.
κακάο

εκτελεση

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με την καυτή κρέμα τη σοκολάτα και μετά από 1 λεπτό ανακατεύουμε με σπάτουλα να λιώσει. Βάζουμε τους κουραμπιέδες στο μούλτι και τους κάνουμε σκόνη. Ρίχνουμε το τρίμμα στη λιωμένη σοκολάτα μαζί το ουίσκι (ή κονιάκ ή ρούμι ή άλλο ποτό της επιλογής μας) και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6-7 ώρες, να σφίξει. Την άλλη μέρα κοσκινίζουμε το κακάο σε ένα πιάτο. Παίρνουμε με κουτάλι μικρές ποσότητες σοκολατένιου μείγματος και πλάθουμε μπαλίτσες, τις οποίες ρολάρουμε στο κακάο, να κολλήσει καλά γύρω γύρω. Τοποθετούμε τα τρουφάκια μέσα σε χρωματιστά τρουφόχαρτα και τα σερβίρουμε σε στρώσεις σε πιατέλα.

Ιωάννα Σταμούλου, Δημοσιογράφος γεύσης - Food Blogger
Ιωάννα Σταμούλου, Δημοσιογράφος γεύσης - Food Blogger

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.