Μεσογειακή διατροφή
Χριστούγεννα
Φαγητό στο γραφείο
Παιδικό πάρτι
Βραδιές με φίλους
Ovo-Lacto Vegetarian
Lacto Vegetarian
Πιτσάκια καλτσόνε-χριστουγεννιάτικο δέντρο
Υλικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μια λαμαρίνα.
Ζύμη: Ανακατεύουμε τη μαγιά με χλιαρό νερό και το μέλι ή τη ζάχαρη και αφήνουμε να σταθεί για περίπου 5 λεπτά.
Σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να έχουμε μια λεία, ελαστική ζύμη.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Μεταφέρουμε τη ζύμη ξανά στον πάγκο εργασίας, ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά και ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο περίπου 35 x 24 εκ. Κόβουμε σε 24 τετράγωνα κομμάτια.
Σάλτσα ντομάτας: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο πηχτό μείγμα.
Γέμιση + Σερβίρισμα: Ανακατεύουμε 1/3 φλ. σάλτσα ντομάτας με τη μοτσαρέλα και τη γαλοπούλα (ή ό,τι άλλο χρησιμοποιήσουμε) σε μεσαίο μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Μοιράζουμε ομοιόμορφα το μείγμα του μπολ στα κομμάτια της ζύμης και τραβάμε απαλά τις άκρες κάθε τεμαχίου ζύμης επάνω και γύρω από το μείγμα τυριού, για να σχηματίσουμε μικρά σκεπαστά πιτσάκια, πιέζοντας τις άκρες μαζί, για να κλείσουν καλά. Τα βάζουμε στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω, σε σειρές, προκειμένου να σχηματίσουν χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με παρμεζάνα, μοτσαρέλα και σκόνη σκόρδου. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με δεντρολίβανο και έξτρα σάλτσα ντομάτας!”