Ψητή σαλάτα από κουνουπίδι
Το κουνουπίδι δεν μπορεί να περιμένει άλλο στο ψυγείο; Το κάνουμε ψητή σαλάτα.
Υλικά
Εκτέλεση
Κόβουμε το κουνουπίδι σε φουντίτσες, το πλένουμε, το στεγνώνουμε και το βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Το αλατίζουμε και το ψήνουμε για μισή ώρα. Πολτοποιούμε στο μούλτι την καρυδόψιχα με τα φύλλα μαϊντανού, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι. Σερβίρουμε το κουνουπίδι σε πιατέλα, περιχύνοντας με το πέστο των καρυδιών.