Ψητή σαλάτα από κουνουπίδι

Το κουνουπίδι δεν μπορεί να περιμένει άλλο στο ψυγείο; Το κάνουμε ψητή σαλάτα.

Λιγότερο από 30’
2 μερίδες
Εύκολη

Υλικά

1 κουνουπίδι μέτριο
1 χούφτα Authentic Nuts καρυδόψιχα ωμή
1 φλ. φύλλα μαϊντανού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
1 λεμόνι (ξύσμα και χυμός)

Εκτέλεση

Κόβουμε το κουνουπίδι σε φουντίτσες, το πλένουμε, το στεγνώνουμε και το βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Το αλατίζουμε και το ψήνουμε για μισή ώρα. Πολτοποιούμε στο μούλτι την καρυδόψιχα με τα φύλλα μαϊντανού, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι. Σερβίρουμε το κουνουπίδι σε πιατέλα, περιχύνοντας με το πέστο των καρυδιών.

Ιωάννα Σταμούλου, Δημοσιογράφος γεύσης - Food Blogger

σχετικεσ συνταγεσ