Ρολάκια κανέλας με χουρμάδες και αλεύρι ολικής
Υλικά
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη μαγιά, το ζεστό γάλα και το ζεστό νερό σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα αλεύρια και τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη στο μείγμα της μαγιάς, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Ρίχνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να προκύψει ένα ζυμάρι λείο και ελαστικό, για περίπου 4 λεπτά.
- Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο, ελαφρώς λαδωμένο, μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, χωρίς ρεύματα, για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Ανοίγουμε τη ζύμη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε ορθογώνιο φύλλο 30 x 40 εκ.
- Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με λίγο βούτυρο. Τοποθετούμε χουρμάδες και βραστό νερό σε ένα μπολ και αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη ή τη ζάχαρη καρύδας, κανέλα και κάρδαμο και μπλεντάρουμε ξανά.
- Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη, αφήνοντας ένα περιθώριο 1 εκ.
- Πασπαλίζουμε σταφίδες πάνω από τη γέμιση, πιέζοντας απαλά τη γέμιση.
- Τυλίγουμε το ορθογώνιο σφιχτά, κατά μήκος της πιο μεγάλης πλευράς, και πιέζουμε σταθερά μέχρι το τέλος.
- Κόβουμε το ρολό σε 16 φέτες.
- Τοποθετούμε τις φέτες με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω, σε ένα μεταλλικό ταψί 33 x 22 εκ., ελαφρώς βουτυρωμένο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει 35 με 40 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα.
- Τοποθετούμε τα υλικά του γλάσου σε ένα μικρό μπολ, προσθέτοντας τελευταία τις 3 κ.σ. γάλα αμυγδάλου, 1 κουταλιά κάθε φορά, ανακατεύοντας για να σχηματιστεί ένα παχύ γλάσο. Περιχύνουμε το γλάσο ομοιόμορφα πάνω στα ρολά.
*Το προϊόν το βρίσκουμε σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ στο τμήμα ΑΡΜΟΝΙΑ.