Menu
Generic filters
Exact matches only

Ρεβίθια με κάρυ

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 4 μερίδες
Difficulty Μέτρια

Υλικά

  • 500g ρεβίθια ΑΒ think bio
  • 2 κ.γ. κάρυ
  • 2 πράσα ΑΒ THINK BIO
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 400 ml γάλα καρύδας σε κονσέρβα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 λάιμ
  • 2 φλ. ρύζι basmati

Εκτέλεση

  • Βράζουμε καλά τα ρεβίθια σε αρκετό νερό και τα σουρώνουμε.
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα κομμένα σε μετρίου μεγέθους ροδέλες.
  • Ρίχνουμε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα με τα σοταρισμένα λαχανικά μας και τα πασπαλίζουμε με το κάρυ.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα καρύδας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 -15 λεπτά.
  • Βγάζουμε το κάρυ από τη φωτιά και προσθέτουμε το λάιμ.
  • Βράζουμε ρύζι basmati για να συνοδεύσουμε το κάρυ.
Bookmarks