Λαχταριστές πατάτες με ελαιόλαδο, μουστάρδα, πράσο, κάππαρη, ξύσμα λεμόνι, δεντρολίβανο

Περισσότερο από 60’
8 μερίδες
Εύκολη

Υλικά

8 πατάτες Νάξου ΠΓΕ «AB fresh to go»
60 ml ελαιόλαδο
2 φλ. πράσο, ψιλοκομμένο
2 κλαράκια δεντρολίβανο (τα φύλλα)
6 κλαράκια θυμάρι (τα φύλλα)
100 ml μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι ΑΒ
60g κάππαρη, ξαλμυρισμένη
1 λεμόνι (χυμός)
1/2 λεμόνι (ξύσμα)

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις 8 πατάτες (περίπου 180 γρ. η μία), τις τυλίγουμε σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.
  • Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το πράσο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι, να μαραθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα, την κάππαρη, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  • Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις κόβουμε στη μέση, τις αλατίζουμε, γαρνίρουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

σχετικεσ συνταγεσ