Λαχταριστές πατάτες με ελαιόλαδο, μουστάρδα, πράσο, κάππαρη, ξύσμα λεμόνι, δεντρολίβανο
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις 8 πατάτες (περίπου 180 γρ. η μία), τις τυλίγουμε σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το πράσο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι, να μαραθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα, την κάππαρη, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις κόβουμε στη μέση, τις αλατίζουμε, γαρνίρουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.