Υγιεινές «σοκολατένιες» βάφλες με κακάο και αλεύρι αμυγδάλου

Επιλέγουμε βιολογικό θυμαρίσιο μέλι Vasilissa στις βάφλες μας και τις σερβίρουμε ζεστές με μια κούπα ζεστό τσάι MolyHerbal tea Defence, προϊόντα που βρίσκουμε σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ στο τμήμα Armonia.

Λιγότερο από 30’
4 μερίδες
Εύκολη

Υλικά

2 αβγά
1/4 φλ. σιρόπι σφενδάμου
1 φλ. ρόφημα αμυγδάλου, χωρίς ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου ή βανίλιας
1 φλ. αλεύρι ολικής για όλες τις χρήσεις
2/3 φλ. αλεύρι αμυγδάλου ή βρόμης
1/3 φλ. σκόνη κακάο, βιολογική*, χωρίς ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
Αυγά Φρέσκα Κλωβοστοιχίας Large 10 Τεμάχια
Σιρόπι Maple Vermont Organic 250g
Ρόφημα Καρπός Αμύγδαλο Χωρίς Ζάχαρη 1 Lt
Βανίλια Φυσικό Εκχύλισμα 20ml
Αλεύρι Ολικής Άλεσης 1 Kg
Κακάο Σκόνη 125g
Βούτυρο Παραδοσιακό Αγελάδος Ανάλατο 250gr
Baking Powder 3x20g 2+1 Δώρο
Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε τη συσκευή βάφλας σε μέτρια φωτιά και λαδώνουμε ελαφρά το εσωτερικό της.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, το γάλα, το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα μέχρι να σπάσουν τα αβγά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη στη βαφλιέρα, περίπου 1/3 έως 1/2 φλιτζάνι της ζύμης θα κάνει 1 βάφλα κανονικού μεγέθους. Ψήνουμε 5-7 λεπτά, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά.
  • Όταν η βάφλα είναι έτοιμη, θα μπορούμε εύκολα να την αφαιρέσουμε από τη βαφλιέρα με μια σπάτουλα. Συνεχίζουμε και με την υπόλοιπη ζύμη.
  • Σερβίρουμε προαιρετικά με γιαούρτι, κόκκινα φρούτα και σιρόπι αγαύης.

* Το προϊόν το βρίσκουμε σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ στο τμήμα ΑΡΜΟΝΙΑ

σχετικεσ συνταγεσ