Menu
Generic filters
Exact matches only

Πίτσα από αλεύρι ολικής αλέσεως, με λαχανικά και μοτσαρέλα

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 9 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 300g αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 κ.σ. μαγιά στιγμής
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100ml σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός
  • 1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένο
  • 140g μοτσαρέλα, σε φέτες
  • 4 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 5 μανιτάρια
  • 1/2 κούπα πιπεριές πολύχρωμες

Διατροφικός πίνακας

Τα σχόλια επί των διατροφικών ισχυρισμών και τα ποσοστά % επί των ΠΠΑ, αναφέρονται σε υγιείς ενήλικες και σε μία διατροφή 2.000 θερμίδων.

412 kcal
ΠΠΑ 21%
Ενέργεια
18,2 g
ΠΠΑ 36%
Πρωτεΐνες
53,9 g
ΠΠΑ 21%
Υδατάνθρακες
2,2 g
ΠΠΑ 2%
Σάκχαρα
7,0 g
Διαιτητικές ίνες
13,0 g
ΠΠΑ 19%
Λιπαρά
5,4 g
ΠΠΑ 27%
Κορεσμένα Λιπαρά
946 mg
ΠΠΑ 39%
Νάτριο

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τη βάση: Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια ανακατεύουμε τη μαγιά και το αλάτι. Φτιάχνουμε ένα μικρό λάκκο, ρίχνουμε 200 ml ζεστό νερό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε μια μαλακή, υγρή ζύμη. Αναποδογυρίζουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη, να ξεκουραστεί. Μπορούμε να την αφήσουμε να φουσκώσει αν θέλουμε, αλλά δεν είναι απαραίτητο αν προτιμούμε λεπτή τραγανή ζύμη.
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ανακατεύουμε τη σάλτσα ντομάτας, το βασιλικό και το θρυμματισμένο σκόρδο, και στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου ενώ συνεχίζουμε με το άνοιγμα της ζύμης.
  • Ξεδιπλώνουμε τη ζύμη: Αν αφήσουμε τη ζύμη να φουσκώσει, τη ξαναζυμώνουμε λίγο και μετά τη χωρίζουμε σε δύο μπάλες. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε δύο μεγάλους δίσκους, περίπου 25 εκατοστών, χρησιμοποιώντας έναν πλάστη. Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ λεπτή καθώς θα φουσκώσει στο φούρνο. Τοποθετούμε τους δίσκους σε δύο αλευρωμένα φύλλα ψησίματος.
  • Γαρνίρουμε και ψήνουμε: Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 240 οC αν έχουμε συμβατικό φούρνο/ στους 220 οC στον αέρα/ ή στο 8 αν έχουμε φούρνο αερίου. Βάζουμε ένα ταψί ανάποδα μέσα στο φούρνο, στο επάνω ράφι. Περιχύουμε τη σάλτσα πάνω από τους δίσκους με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Απλώνουμε τη μοτσαρέλα, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τα ντοματίνια, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε τη μία πίτσα, μαζί με το φύλλο ψησίματος, πάνω στο προθερμασμένο ταψί. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά έως ότου αποκτήσει τραγανή υφή. Σερβίρουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και φύλλα βασιλικού και φρέσκια ρίγανη προαιρετικά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τη δεύτερη πίτσα.
Bookmarks