Menu
Generic filters
Exact matches only

Πατάτες και σε ροζέδες!

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 8 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1½ kg πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 5 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κρόκοι αβγών
  • 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τις πατάτες, για 20-25’.
2. Τις στραγγίζουμε καλά και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ, όπου τις λιώνουμε με το πρες πουρέ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, τους κρόκους, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
3. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη.
4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου και φτιάχνουμε μικρές ροζέτες από τον πουρέ.
5. Ψήνουμε για περίπου 20-25’, μέχρι να ροδίσουν.

Bookmarks

1. Βράζουμε τις πατάτες, για 20-25’. 2. Τις στραγγίζουμε καλά και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ, όπου τις λιώνουμε με το πρες πουρέ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, τους κρόκους, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. 3. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη. 4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου και φτιάχνουμε μικρές ροζέτες από τον πουρέ. 5. Ψήνουμε για περίπου 20-25’, μέχρι να ροδίσουν.