Menu
Generic filters
Exact matches only

Μαρουλοσαλάτα με φρέσκα κρεμμυδάκια, πασχαλινά αβγά και πέστο άνηθου

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 6 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1 μεγάλο μαρούλι χοντροκομμένο
  • 3 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 0.5 φλ. αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 3 σφικτοβρασμένα αβγά (ή τα βαμμένα πασχαλινά αβγά) ξεφλουδισμένα

Για το πέστο άνηθου

  • 1 φλ. αμυγδαλόψιχα χονδροκοπανισμένη
  • 1 μεγάλο ματσάκι ψιλοκομμένος άνηθος χωρίς τα κοτσάνια
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. πεκορίνο τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου κομμένη στη μέση

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το μαρούλι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αγγουράκια τουρσί. Κόβουμε τα αβγά σε φέτες, τα προσθέτουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε με προσοχή για να μην διαλυθούν. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο, μέχρι το σερβίρισμα. Πέστο άνηθου: Χτυπάμε στο μπλέντερ τον άνηθο με τα αμύγδαλα, το πεκορίνο και το σκόρδο, προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή πάστα. Λίγο πριν το σερβίρισμα περιχύνουμε τη σαλάτα με το πέστο, ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και σερβίρουμε αμέσως.

Bookmarks

Ανακατεύουμε το μαρούλι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αγγουράκια τουρσί. Κόβουμε τα αβγά σε φέτες, τα προσθέτουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε με προσοχή για να μην διαλυθούν. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο, μέχρι το σερβίρισμα. Πέστο άνηθου: Χτυπάμε στο μπλέντερ τον άνηθο με τα αμύγδαλα, το πεκορίνο και το σκόρδο, προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή πάστα. Λίγο πριν το σερβίρισμα περιχύνουμε τη σαλάτα με το πέστο, ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και σερβίρουμε αμέσως.