Menu
Generic filters
Exact matches only

Ομελέτα με αβοκάντο και παρμεζάνα

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 4 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 8 αβγά
  • 70 ml γάλα
  • 120 γρ. παρμεζάνα
  • 1 ώριμο μεγάλο αβοκάντο
  • 0.5 κ.γ. μαυροκούκι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες, το ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε τα αβγά. Ανακατεύουμε την παρμεζάνα με το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με 1 κ. σ. από το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα αβγά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα με την παρμεζάνα. Από πάνω απλώνουμε το αβοκάντο, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και ψήνουμε την ομελέτα από την μια πλευρά. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, γυρίζουμε την ομελέτα από την άλλη πλευρά για να ψηθεί ομοιόμορφα. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με ντοματίνια, φρέσκο κρεμμύδι, κόλιανδρο και πιπέρι.

Bookmarks

Κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες, το ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε τα αβγά. Ανακατεύουμε την παρμεζάνα με το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με 1 κ. σ. από το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα αβγά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα με την παρμεζάνα. Από πάνω απλώνουμε το αβοκάντο, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και ψήνουμε την ομελέτα από την μια πλευρά. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, γυρίζουμε την ομελέτα από την άλλη πλευρά για να ψηθεί ομοιόμορφα. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με ντοματίνια, φρέσκο κρεμμύδι, κόλιανδρο και πιπέρι.