Πρασόσουπα βελουτέ

Από 30’ έως 60’
2 μερίδες
Εύκολη

Υλικά

200γρ. πράσα κομμένα σε ροδέλες
50γρ. ψιλοκομμένα κρεμμύδια ξερά
½ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. κουρκουμά 
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
150γρ. γλυκοπατάτα κομμένη σε κυβάκια
600ml ζεστό ζωμό λαχανικών (ή ζεστό νερό)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα:
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. 
  • Ρίχνετε τα πράσα, τα κρεμμύδια και ανακατεύετε συνεχώς για 5 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι και να γίνει διάφανο.  
  • Προσθέτετε το σκόρδο, το αλάτι και τον κουρκουμά και ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμη. 
  • Προσθέτετε τις πατάτες, το ζωμό λαχανικών ή το νερό και σκεπάζετε, αφήνοντας το να σιγοβράσει για 20-30 λεπτά. 
  • Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιείτε με ένα μπλέντερ χειρός.  
  • Έπειτα αφήνετε τη σούπα στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση και είναι έτοιμη.  
  • Σερβίρετέ την ζεστή με 1 κ.σ ωμό ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φρέσκο κρεμμύδι και μαϊντανό.  

σχετικεσ συνταγεσ