Menu
Generic filters
Exact matches only

Τσιγαριαστά χόρτα εποχής με plant-based γιαούρτι

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 4 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, σε λεπτές φέτες
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες
  • 1 κιλό χόρτα εποχής (π.χ. αντίδια, σέσκουλα, σπανάκι), πλυμένα, χοντροκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1 κ.γ. μπούκοβο γλυκό ή καυτερό
  • 1/4 ματσάκι φρέσκος άνηθος ή μάραθος
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • φυτικό γιαούρτι
  • ξύσμα + χυμός από 1 λεμόνι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ξερό κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 6-8 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα χόρτα ‒αν χρειάζεται σε δόσεις‒ και κλείνουμε το καπάκι για 2-3 λεπτά τη φορά να μαραθούν. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε όλα μαζί τα υλικά για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον άνηθο ή τον μάραθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά. Περιχύνουμε με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Σερβίρουμε τα τσιγαριαστά χόρτα με 2-3 κ.σ. φυτικού γιαουρτιού, ξύσμα και προαιρετικά χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Συνταγές: Madame Ginger team (Μαριλού Παντάκη, Άννα Χαλικιά, Ιωάννα Μαστροκόλια)
Φωτογραφίες & Food Styling: Νεφέλη Καραφυλλάκη

Bookmarks