Τσιγαριαστά χόρτα εποχής με plant-based γιαούρτι
Preparation
Από 30’ έως 60’
Servings
4 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πράσο, σε λεπτές φέτες
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες
- 1 κιλό χόρτα εποχής (π.χ. αντίδια, σέσκουλα, σπανάκι), πλυμένα, χοντροκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 1 κ.γ. μπούκοβο γλυκό ή καυτερό
- 1/4 ματσάκι φρέσκος άνηθος ή μάραθος
- ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- φυτικό γιαούρτι
- ξύσμα + χυμός από 1 λεμόνι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ξερό κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 6-8 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα χόρτα ‒αν χρειάζεται σε δόσεις‒ και κλείνουμε το καπάκι για 2-3 λεπτά τη φορά να μαραθούν. Αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε όλα μαζί τα υλικά για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον άνηθο ή τον μάραθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά. Περιχύνουμε με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε τα τσιγαριαστά χόρτα με 2-3 κ.σ. φυτικού γιαουρτιού, ξύσμα και προαιρετικά χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνταγές: Madame Ginger team (Μαριλού Παντάκη, Άννα Χαλικιά, Ιωάννα Μαστροκόλια)
Φωτογραφίες & Food Styling: Νεφέλη Καραφυλλάκη