Menu
Generic filters
Exact matches only

Σπιτικές μαλακές μπάρες με μήλο, καρύδι, μέλι και λάδι καρύδας

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 8 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 150 g νιφάδες βρόμης
  • 50 g λιναρόσπορος
  • 100 g καρυδόψιχα
  • 1 κ. σ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/4 τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 200 g. μήλα καθαρισμένα χωρίς κουκούτσια, πολτοποιημένα στο μούλτι
  • 25 g. λάδι καρύδας
  • 40 g. μέλι

Εκτέλεση

Αλέθουμε στον πολυκόφτη τις νιφάδες βρόμης, τον λιναρόσπορο και την καρυδόψιχα, μέχρι να γίνουν σαν λεπτά ψίχουλα. Μεταφέρουμε σε μπολ και ρίχνουμε τα μπαχαρικά.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον πολτό μήλου, το λάδι καρύδας και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα τετράγωνο ταψάκι περίπου 20 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
Ισιώνουμε την επιφάνεια και το ψήνουμε για περίπου 30’. Το αφήνουμε να κρυώσει και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε 8 ή 12 ορθογώνια κομμάτια-μπάρες, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε.

Bookmarks

Αλέθουμε στον πολυκόφτη τις νιφάδες βρόμης, τον λιναρόσπορο και την καρυδόψιχα, μέχρι να γίνουν σαν λεπτά ψίχουλα. Μεταφέρουμε σε μπολ και ρίχνουμε τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον πολτό μήλου, το λάδι καρύδας και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα τετράγωνο ταψάκι περίπου 20 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια και το ψήνουμε για περίπου 30’. Το αφήνουμε να κρυώσει και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε 8 ή 12 ορθογώνια κομμάτια-μπάρες, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε.