Μεσογειακή διατροφή
Πάσχα
Κυριακάτικο τραπέζι
Καλοκαίρι
Βραδιές με φίλους
Χωρίς γλουτένη
Χωρίς λακτόζη
Lacto Vegetarian
Ovo
Ovo-Lacto Vegetarian
Vegan
Νηστεία
Ολόκληρο κουνουπίδι στον φούρνο με μυρωδικά και μπαχαρικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Ανακατεύουμε 2 κ.σ. σόγια μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά της μαρινάδας. Ρίχνουμε 2-3 κ.σ. νερό και ανακατεύουμε.
- Κάνουμε μερικές μικρές χαραγματιές στο επάνω και στο κάτω μέρος του κουνουπιδιού. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της μαρινάδας μέσα στο αναποδογυρισμένο κουνουπίδι και το ανακινούμε για να εισχωρήσει σε βάθος η μαρινάδα.
- Αλείφουμε το κουνουπίδι με τη μαρινάδα και το αφήνουμε ανάποδα (με το κοτσάνι προς τα πάνω), να μαριναριστεί καλά για 1 ώρα. Το γυρίζουμε ανάποδα, αλείφουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα και το βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί.
- Ανακατεύουμε τις πατάτες με τα καρότα, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και τα βάζουμε γύρω από το κουνουπίδι.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό και τη 1/2 κ.σ. σόγια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 20-30 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και περιχύνουμε με τη μαρινάδα που έχει μείνει στο ταψί. Γαρνίρουμε με τα φρέσκα