Menu
Generic filters
Exact matches only

Wraps με σέσκουλα, χούμους, αβοκάντο και σος ταχίνι

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 4 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 8 μεγάλα φύλλα σέσκουλα
  • 2 μεγάλα καρότα, χοντροτριμμένα
  • 4 πολύχρωμες πιπεριές, σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μεγάλο αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες, ραντισμένο με λεμόνι

Για τη σος ταχίνι

  • 3 κ.σ. ταχίνι βιολογικό
  • 1 λεμόνι, χυμός
  • 2 κ.γ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το χούμους

  • 100g βρασμένα ρεβίθια
  • 2 κ.γ. ταχίνι βιολογικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 φλ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κόλιανδρος ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Χόρτα Σέσκουλα Ελληνικά Συσκευασμένα
Καρότα Ελληνικά
Πιπεριές 3 Χρωμάτων Ελληνικές 450gr
Αβοκάντο Ωριμασμένο Εισαγωγής 370g
Ταχίνι Βιολογικό 300g
Άρτυμα Χυμός Λεμονιού 380 ml
Μέλι Ελάτης Παρνασσού 400g
Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
Μείγμα Πιπεριών Μύλος 50g
Ρεβύθια Λάρισας 500 gr
Σκόρδα Ξερά Δίχτυ Ελληνικά
Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη 45g
Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Φιάλη Πλαστική 1 Lt
Κόριανδρος Σκαφάκι 25 gr
Next

Εκτέλεση

• Σος: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι η σος μας να αποκτήσει μια καλή συνοχή.
• Χούμους: Πολτοποιούμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί και διορθώνουμε τη γεύση κατά βούληση (με επιπλέον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι).
• Kόβουμε το σκληρό μέρος από τα σέσκουλα. Τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα βουτάμε σε μπολ με παγωμένο νερό, για να μη χάσουν το χρώμα τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
• Βάζουμε στο κέντρο κάθε φύλλου λίγο χούμους, καρότο, πιπεριές, αβοκάντο και λίγη από τη σος και διπλώνουμε προς τα μέσα τα άκρα του φύλλου, σαν να τυλίγουμε ντολμά. Τα παγώνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά, τα βάζουμε σε ατομικές συσκευασίες και γαρνίρουμε με το υπόλοιπο χούμους.

Bookmarks