Υλικά

8 μεγάλα φύλλα σέσκουλα
2 μεγάλα καρότα, χοντροτριμμένα
4 πολύχρωμες πιπεριές, σε λεπτές λωρίδες
1 μεγάλο αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες, ραντισμένο με λεμόνι
Για τη σος ταχίνι
3 κ.σ. ταχίνι βιολογικό
1 λεμόνι, χυμός
2 κ.γ. μέλι
αλάτι
πιπέρι
Για το χούμους
100g βρασμένα ρεβίθια
2 κ.γ. ταχίνι βιολογικό
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 φλ. χυμός λεμονιού
1 κ.γ. πάπρικα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κόλιανδρος ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

• Σος: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι η σος μας να αποκτήσει μια καλή συνοχή.
• Χούμους: Πολτοποιούμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί και διορθώνουμε τη γεύση κατά βούληση (με επιπλέον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι).
• Kόβουμε το σκληρό μέρος από τα σέσκουλα. Τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα βουτάμε σε μπολ με παγωμένο νερό, για να μη χάσουν το χρώμα τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
• Βάζουμε στο κέντρο κάθε φύλλου λίγο χούμους, καρότο, πιπεριές, αβοκάντο και λίγη από τη σος και διπλώνουμε προς τα μέσα τα άκρα του φύλλου, σαν να τυλίγουμε ντολμά. Τα παγώνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά, τα βάζουμε σε ατομικές συσκευασίες και γαρνίρουμε με το υπόλοιπο χούμους.

Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

σχετικεσ συνταγεσ