Ovo-Lacto Vegetarian
Lacto Vegetarian
Χωρίς γλουτένη
Χωρίς λακτόζη
Ovo
Μεσογειακή διατροφή
Καλοκαίρι
Φαγητό στο γραφείο
Παιδικό πάρτι
Βραδιές με φίλους
Vegan
Νηστεία
Wraps με σέσκουλα, χούμους, αβοκάντο και σος ταχίνι
Υλικά
Εκτέλεση
• Σος: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι η σος μας να αποκτήσει μια καλή συνοχή.
• Χούμους: Πολτοποιούμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί και διορθώνουμε τη γεύση κατά βούληση (με επιπλέον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι).
• Kόβουμε το σκληρό μέρος από τα σέσκουλα. Τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα βουτάμε σε μπολ με παγωμένο νερό, για να μη χάσουν το χρώμα τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
• Βάζουμε στο κέντρο κάθε φύλλου λίγο χούμους, καρότο, πιπεριές, αβοκάντο και λίγη από τη σος και διπλώνουμε προς τα μέσα τα άκρα του φύλλου, σαν να τυλίγουμε ντολμά. Τα παγώνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά, τα βάζουμε σε ατομικές συσκευασίες και γαρνίρουμε με το υπόλοιπο χούμους.