πισω στισ συνταγεσ

Spare ribs από μανιτάρια

Περισσότερο από 60’
·
2 μερ
·
Εύκολη

Υλικα

200 γρ.
μανιτάρια king oyster 
300 γρ.
BBQ sauce 
3 κ.γ.
soy sauce 
3 κ.γ.
σκόρδο, σε σκόνη 
3 κ.γ.
κρεμμύδι, σε σκόνη 
3 κ.γ.
πάπρικα, καπνιστή 
1/2 κ.γ.
κύμινο, σε σκόνη 
αλάτι 
πιπέρι 
ελαιόλαδο 

εκτελεση

Αφαιρούμε το πάνω μέρος (κεφάλι) από τα μανιτάρια, καθαρίζουμε με ένα μαχαίρι τα κοτσάνια και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Έπειτα, ρίχνουμε στο παραπάνω μπολ τη soy sauce, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πάπρικα, το κύμινο, λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας, φορώντας γάντια μιας χρήσης.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.

Αφού κάψει, σοτάρουμε τα μανιτάρια καλά από όλες τις πλευρές τους, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μόλις είναι έτοιμα, μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα πυρίμαχο σκεύος, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, περιχύνουμε με τη BBQ sauce και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 35-40 λεπτά.

Τέλος, αφαιρούμε τα μανιτάρια από το φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά.

#tsoulotip: Πρέπει να καίει καλά το τηγάνι όταν σοτάρουμε τα μανιτάρια για να μην βράσουν.

Γιώργος Τσούλης
Γιώργος Τσούλης

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.