Χειμωνιάτικο smoothie εσπεριδοειδών με ρόδι, παντζάρι, κουρκουμά και μέλι

Λιγότερο από 30’
2 μερ
Εύκολη

Υλικά

1 φλ. μάνγκο κατεψυγμένο, σε κομμάτια
1 λεμόνι (χυμός)
1/2 κ.γ. κουρκουμάς GREENBAY BIO
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
3/4 φλ. χυμός πορτοκάλι
2 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
1 μικρό παντζάρι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 φλ. σμέουρα, κατεψυγμένα
1 σαγκουίνι ή ροζ γκρέιπφρουτ, σε κομμάτια
1/2 φλ. χυμός ροδιού
μέλι, για τη γεύση (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το μάνγκο, τον χυμό λεμονιού, τον κουρκουμά, το καγιέν, το τζίντζερ και τον χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτοντας, αν θέλουμε, μέλι για να κάνουμε πιο γλυκό το αποτέλεσμα. Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο ποτήρια.
  • Ξεπλένουμε το μπλέντερ και χτυπάμε το παντζάρι, τα σμέουρα, το σαγκουίνι και τον χυμό ροδιού, μέχρι να γίνει ένα λείο και κρεμώδες μείγμα, προσθέτοντας περισσότερο χυμό ροδιού, αν χρειαστεί, για να φτάσουμε στην επιθυμητή συνοχή. Μοιράζουμε το μείγμα στα ποτήρια πάνω από το μείγμα μάνγκο και ανακατεύουμε απαλά για να δημιουργηθούν «νερά» διαφορετικών χρωμάτων.
  • Προαιρετικά, γαρνίρουμε αν θέλουμε με γύρη ή σπόρους chia!
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.