Menu
Generic filters
Exact matches only

Αθηναϊκή σαλάτα με σπιτική ελαφριά μαγιονέζα και ρόδι

Preparation 30΄ προετοιμασία και εκτέλεση
Servings 5 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1 κιλό λευκό ψάρι φιλέτο (μπακαλιάρος, σφυρίδα, συναγρίδα κ.λπ.), βρασμένο
  • 1 πατάτα βρασμένη, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 2 καρότα βρασμένα, κομμένα σε κύβους
  • 150 g αρακάς, βρασμένος κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ σπόροι ροδιού
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 g ελαιόλαδο
  • 150 g ηλιέλαιο
  • 1 αυγό, βιολογικό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • αρακάς βρασμένο
  • σπόροι ροδιού
  • καροτάκια καρέ

Εκτέλεση

  • Μαγιονέζα: Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι του ραβδομπλέντερ και χτυπάμε για 1 λεπτό. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι και είναι έτοιμη.
  • Σαλάτα: Βάζουμε το βρασμένο ψάρι σε ένα μπολ και με δύο πιρούνια το θρυμματίζουμε. Προσθέτουμε τα βρασμένα λαχανικά, το σέλερι, τους σπόρους ροδιού, αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε τη μισή μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε μια πιατέλα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη μαγιονέζα.
  • Στολίζουμε με τους σπόρους ροδιού, βρασμένο αρακά και καρότα, κομμένα σε καρέ.