Ovo-Lacto Vegetarian
Lacto Vegetarian
Χωρίς λακτόζη
Ovo
Μεσογειακή διατροφή
Χριστούγεννα
Κυριακάτικο τραπέζι
Φαγητό στο γραφείο
Vegan
Νηστεία
Ρολό από «κιμά» φακής
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε όσο γίνεται καλύτερα με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Τοποθετούμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί και πιέζουμε σταθερά. Κλείνουμε σε ορθογώνιο πακέτο που να χωράει μέσα σε μια μεταλλική στενόμακρη φόρμα για κέικ και πιέζουμε το μείγμα σταθερά και έντονα με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας, για να σταθεροποιηθεί καλά και να φτιάξουμε ένα συνεκτικό ρολό. Το ψήνουμε στους 190°C για 45 λεπτά, ξεσκέπαστο.
Σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10- 15 λεπτά, να ομογενοποιηθούν. Αν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε τη σάλτσα από το μπλέντερ για πιο φίνα, απαλή υφή. Αν είναι πολύ ρευστή τη δένουμε με λίγο κορν φλάουρ.
Αφαιρούμε το ρολό από τον φούρνο, περιχύνουμε με 1/2 φλ. σάλτσα, συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 10 λεπτά, μετά το βγάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί 15 λεπτά, ώστε να μη διαλυθεί όταν τεμαχιστεί. Το βγάζουμε προσεκτικά από τη φόρμα με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού και το σερβίρουμε σε φέτες σε πιατέλα, μαζί με την υπόλοιπη σάλτσα.”