Υλικά

2 κιλά σφυρίδα
1 κρεμμύδια
1 φύλλο δάφνη
5 κόκκοι πιπέρι
90 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδια
300 γρ πατάτες
4 καρότα
8 ίνες σαφράν
2 κ.σ. λεμόνια
2 σέλερι

Εκτέλεση

Βάζουμε το ψάρι με το κρεμμύδι, τη δάφνη και τα πιπέρια σε μια κατσαρόλα μαζί με 2 λίτρα νερό. Σκεπάζουμε, βάζουμε στη φωτιά και μόλις πάρει βράση, αφήνουμε 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο –να μην παραβράσει– και το τοποθετούμε προσεκτικά σε μια πιατέλα. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το σαφράν και σοτάρουμε τα λαχανικά για 5 λεπτά. Περιχύνουμε με το ζουμί που κρατήσαμε και βράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε μαζί με το λεμόνι. Δοκιμάζουμε και βελτιώνουμε τη γεύση στο αλατοπίπερο. Σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα, καθαρίζουμε το ψάρι και το μοιράζουμε την τελευταία στιγμή στη ζεστή σούπα.

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.