Υλικά

150 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα 
150 γρ. κινόα, βρασμένη 
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
1 μεγάλο παντζάρι, τριμμένο 
1 γλυκοπατάτα, τριμμένη 
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
1 αβγό, medium 
4 κ.σ. αλεύρι, +extra για πασπάλισμα 
4 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο 
2 κ.γ. ελαιόλαδο, για το ψήσιμο 
2 λάιμ (ξύσμα)
αλάτι
πιπέρι 
1 μεγάλο καρότο, τριμμένο (για την πίκλα καρότο)
2 κ.σ. ξύδι 
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη 
Για το σερβίρισμα
ψωμάκια για burger
μαγιονέζα
φέτες τυριού

Εκτέλεση

Για τη πίκλα καρότο: Προσθέτουμε σε ένα μπολ το καρότο, το ξύδι, την καστανή ζάχαρη, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα σκεπάζοντας το μπολ με διάφανη μεμβράνη.

Για τα burger: Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Έπειτα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, τη γλυκοπατάτα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Κατόπιν, προσθέτουμε στο μπολ το αβγό, την κινόα, το παντζάρι, τον κόλιανδρο, το ξύσμα lime, το αλεύρι και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Πασπαλίζουμε με λίγο έξτρα αλεύρι και μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, για να σφίξει.

Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ενώ σχηματίζουμε με το μείγμα των λαχανικών δίσκους διαμέτρου 6-7 εκ. και πάχους 3 εκ. Ψήνουμε 7 λεπτά τη κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει καστανό χρώμα.

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια λαχανικών μέσα στα ψωμάκια για burgers με την πίκλα καρότο, μαγιονέζα και τυρί.

#tsoulotip: Χρησιμοποιούμε αλεύρι, για να είναι πιο σφιχτό το μείγμα του veggie μπιφτεκιού.

Γιώργος Τσούλης
Γιώργος Τσούλης

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.