Menu
Generic filters
Exact matches only

Πράσινη σαλάτα με μήλα, καρύδια και ρόδι

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 6 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 100 γρ. ρόδια, καθαρισμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό (τα φύλλα), ψιλοκομμένο
  • 3 ραπανάκια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 2 ώριμα κόκκινα μήλα
  • 1 λόλα κόκκινη
  • 1 σγουρό μαρούλι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ανάμικτο πράσινο και κόκκινο πιπέρι, σε κόκκους
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το ξίδι, το μέλι, τη μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε αργή ροή, χτυπώντας διαρκώς με το πιρούνι, μέχρι να πάρουμε ένα αρκετά λείο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους ολόκληρους κόκκους από χρωματιστά πιπέρια και ανακατεύουμε.
  • Πλένουμε καλά το μαρούλι και τη λόλα και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε με τα χέρια τα φύλλα και πετάμε τα σκληρά κοτσάνια. Στεγνώνουμε καλά τα φύλλα σε έναν στεγνωτήρα σαλάτας και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Πλένουμε καλά τα μήλα, τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε στη μέση. Πετάμε σπόρια και πυρήνες, τα κόβουμε σε φέτες και τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού.
  • Ρίχνουμε τα μήλα στο μπολ με τις σαλάτες και προσθέτουμε τα ραπανάκια και τον μαϊντανό. Ραντίζουμε με το μισό ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
  • Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα και σκορπάμε από πάνω το ρόδι και τα καρύδια. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρουμε αμέσως.
Bookmarks

“ Εκτέλεση – Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το ξίδι, το μέλι, τη μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε αργή ροή, χτυπώντας διαρκώς με το πιρούνι, μέχρι να πάρουμε ένα αρκετά λείο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους ολόκληρους κόκκους από χρωματιστά πιπέρια και ανακατεύουμε. – Πλένουμε καλά το μαρούλι και τη λόλα και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε με τα χέρια τα φύλλα και πετάμε τα σκληρά κοτσάνια. Στεγνώνουμε καλά τα φύλλα σε έναν στεγνωτήρα σαλάτας και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. – Πλένουμε καλά τα μήλα, τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε στη μέση.