Menu
Generic filters
Exact matches only

Βερίκοκα γεμιστά με τυρομπαλάκια ελληνικών τυριών και ντρέσινγκ σύκου

Preparation Λιγότερο από 30’
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 150g ανθότυρο
  • 100g φέτα μαλακιά
  • 100g τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. πετιμέζι
  • λίγο αλάτι
  • μπόλικο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ανάμεικτους σπόρους (κολοκυθόσπορους, ηλιόσπορους, λιναρόσπορους)
  • 12 μεγάλα βερίκοκα
  • 4 ξερά σύκα ψιλοκομμένα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 60 ml ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθότυρο, τη φέτα και το τυρί κρέμα και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το πετιμέζι, λίγο αλάτι, μπόλικο πιπέρι, και τους ανάμεικτους σπόρους και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Πλένουμε καλά τα βερίκοκα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες με το μείγμα τυριών και τις τοποθετούμε μέσα στα βερίκοκα. Βάζουμε στο μούλτι,τα σύκα, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι, αλάτι και πιπέρι. Πολτοποιούμε μέχρι να λιώσουν εντελώς τα σύκα και ραντίζουμε τα βερίκοκα με τις τυρόμπαλες.

Bookmarks