Menu
Generic filters
Exact matches only

    Παραδοσιακό αρνάκι σούβλας… στον φούρνο

    Preparation Λιγότερο από 30’
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 1 ολόκληρο αρνάκι γάλακτος (περίπου 7-8 κιλά), σε κομμάτια
    • 100 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
    • 100 ml ελαιόλαδο
    • χυμός από 4 λεμόνια
    • 1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδο
    • 10-15 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    • Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε βαθιά στο εσωτερικό των πίσω ποδιών και στο εσωτερικό των μπροστινών ποδιών.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις.
    • Σε μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Βάζουμε τα κομμάτια κρέατος σε ένα ταψάκι και τα αλείφουμε καλά με το μείγμα από όλες τις πλευρές. Σε ένα μπολ
    ανακατεύουμε μπόλικο αλατοπίπερο και «τρίβουμε» το αρνάκι. Ακουμπάμε το κρέας στη σχάρα του φούρνου πάνω στη ρίγανη και το σκόρδο κομμένο στη μέση και από κάτω ακριβώς στερεώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου. Σκεπάζουμε το κρέας με λαδόκολλες και κατόπιν με αλουμινόχαρτο. Πρέπει να σφραγίσει όσο καλύτερα γίνεται, ώστε ο ατμός να παραμένει εγκλωβισμένος. Ψήνουμε για 40 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150°C και το αφήνουμε να ψηθεί για 2-3 ώρες.

    Bookmarks