ΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΔΥΟ
Πάσχα - Vegeterian
Πάσχα
Χωρίς γλουτένη
Ovo-Lacto Vegetarian
Lacto Vegetarian
Ovo
Vegan
Νηστεία
Μους σοκολάτα με γάλα καρύδας, μέλι και σάλτσα φράουλας
Υλικά
4 ώριμο αβοκάντο καθαρισμένο
1.5 φλ. μέλι
0.5 φλ. κακάο σκόνη
100 γρ. γάλα καρύδας
λίγο αλάτι
0.5 κ. γ. κανέλα σκόνη
Για τη σάλτσα φράουλας
250 γρ. φράουλες
0.5 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 κ. σ. ζάχαρη καστανή
2 κ. σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη μους στον πολυκόφτη για 3-4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και αφράτη κρέμα.
Μοιράζουμε τη μους σε ατομικά μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα φράουλας στον πολυκόφτη για 2 λεπτά. Σουρώνουμε σε ένα μικρό βάζο και διατηρούμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε τη μους με όση σάλτσα φράουλας θέλουμε από πάνω.