Overnight oats με ψητά μήλα και αχλάδια

Περισσότερο από 60’
2 μερίδες
Εύκολη

Υλικά

1 καθαρισμένο μήλο
1 καθαρισμένο αχλάδι
3/4 κ.γ. κανέλα
3 κ.σ. σιρόπι maple ή αγαύης
1/4 κ.γ. αλάτι
60g νιφάδες βρόμης
1 κ.σ. σπόρους chia
50g αμυγδαλοβούτυρο
220 ml φυτικό ρόφημα χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το μήλο και το αχλάδι σε κυβάκια, τα βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με 1/2 κ.γ. κανέλα, 2 κ.σ. σιρόπι maple ή αγαύης και 1/4 κ.γ. αλάτι και ζεσταίνουμε σε μέτρια/χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μελώσουν τα φρούτα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε μπολ ανακατεύουμε απαλά τις νιφάδες βρόμης, 1/4 κ.γ. κανέλα, τους σπόρους chia, το αμυγδαλοβούτυρο, 1 κ.σ. σιρόπι maple ή αγαύης και το φυτικό ρόφημα χωρίς ζάχαρη.
  • Σε 2 βάζα των 300-400 ml μοιράζουμε τη μισή δόση των μαγειρεμένων φρούτων, από πάνω συνεχίζουμε με το μείγμα βρόμης και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα φρούτων.
  • Καλύπτουμε με καπάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 8-12 ώρες.
  • Σερβίρουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

σχετικεσ συνταγεσ