Menu
Generic filters
Exact matches only

Σαλάτα με κινόα και κοτόπουλο

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 1 μερίδα
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 αβοκάντο
  • 100g βιολογική κινόα
  • 1 αγγουράκι
  • 1 σέλερι
  • 10 ντοματίνια AB THINK BIO
  • 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε πρώτα την κινόα και τη βάζουμε σε μία κατσαρόλα, τη σκεπάζουμε με νερό και σιγοβράζουμε για 12’- 15’. Τη σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο το φιλέτο κοτόπουλο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Το ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι για 4’-5’ απο κάθε πλευρά.
  • Το βγάζουμε από το τηγάνι, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
  • Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια και τα ψήνουμε σε καυτό τηγάνι για 3΄.
  • Σε ένα μπόλ βάζουμε την κινόα, το αβοκάντο κομμένο σε φέτες, το αγγουράκι κομμένο σε ροδέλες, τα ψημένα ντοματίνια, το σέλερι και τις λωρίδες κοτόπουλο, τα περιχύνουμε με το λάδι, στύβουμε το λέμονι και σερβίρουμε.
Bookmarks